Heracles thuis onderuit tegen een veel sterker AZ

Geplaatst op 29 november 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Ook in de thuiswedstrijd tegen AZ heeft Heracles het onderspit gedolven, waardoor de club zich toch enige zorgen moet maken. Het was aan de lankmoedigheid van de bezoekers uit Alkmaar te danken dat de Almeloërs tot het eind in een punt mochten geloven. AZ had ruim moeten winnen, maar liet de mooiste kansen schieten, waardoor het toch nog spannend werd toen Lucas Schoofs een kwartier voor tijd 1-2 liet aantekenen.

Verder liet AZ, dat dit seizoen geregeld een ploeg uit verloren positie toch nog langszij liet afmeren, het in de namiddag niet komen. Bij rust had de ploeg van trainer Arne Slot beide doelpunten al gemaakt. Dat gebeurde kort voor de thee, in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf.

Eerst kreeg AZ een vanwege een overtreding van Robin Pröpper toegekende penalty, die Teun Koopmans onberispelijk voorbij tweede doelman Michael Brouwer in het doel liet verdwijnen. Brouwer keepte overigens een prima wedstrijd, want voorkwam dat de wedstrijd al bij rust was gespeeld. Hij kon een tweede goal van AZ trouwens niet verijdelen. Hij was kansloos op een verfijnde inzet van Myron Boadu.

Na de rust speelde Heracles, ook gedwongen door de (achter)stand, agressiever en attractiever. Dat leverde een overwicht én goede kansen op, waar de zwartwitten waren slordig aan het eind van elke kans. De grootste mogelijkheid was voor Rai Vloet, maar die kreeg een bal voor het inschuiven toch voorlangs.

Niettemin viel de begeerde aansluitingstreffer een kwartier voor het eindsignaal toch toen Lucas Schoofs (rechts op de foto) een vrije trap van Teun Bijleveld fraai tot een treffer promoveerde. Overigens had AZ toen al lang op 0-3 moeten staan en na de 1-2 was ook de 1-3 dichtbij, maar Calvin Stengs miste voor de bezoekers een opgelegde mogelijkheid, maar uiteindelijk kwam de zege AZ toe en bleef de het zoveelste onnodige gelijkspel de Alkmaarders bespaard.