Zaterdag 20 april 2024

Heracles heeft bij De Graafschap aan één helft genoeg

Geplaatst op 30 maart 2019 door   ·   4 Reacties

DOETINCHEM/ALMELO – Door met 1-2 van De Graafschap te winnen op de Vijverberg heeft Heracles goede zaken gedaan voor een plek in de subtop die recht geeft op een nacompetitie om Europees voetbal.

Weinigen geloofden halverwege in een overwinning, want bij rust leidde De Graafschap met 1-0 en was de thuisploeg ook beter en vooral agressiever dan een lamlendig en vermoeid ogend Heracles. In de tweede helft had Heracles iets meer druk naar voren, combineerde gedurfder en boog de achterstand binnen vijf minuten om in een voorsprong door strakke treffers van eerst Brandley Kuwas (briljante aanname, uitstekende afwerking) en daarna Lerin Duarte (een overtuigend schot met gevoel), maar goed voetbal lieten de Almeloërs ook toen niet zien.

Furieus
De Graafschap was furieus uit de startblokken geschoten, speelde gepassioneerd en met overrompelende begeestering en had na een kwartier de score geopend toen Charlison Benschop de bal op aangeven van Youssef el Jebli, achter de verbouwereerde Heracles-keeper Janis Blaswich schoot. In het half uur dat volgde kreeg de thuisclub legio kansen, maar benutte er geen meer, wat een wonder was.

Sterkhouder
Heracles maakte zeker in de eerste helft niks klaar, leek er niet met de gedachten bij te zijn en alleen dankzij Blaswich, de doelman die in Almelo tot één van de sterkhouders is uitgegroeid, keken de Heraclieden bij rust niet tegen een onoverbrugbare achterstand aan. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden, al kreeg Heracles iets meer guts en drang naar voren in het spel.

Klein wonder
Het was niettemin een klein wonder dat De Graafschap er geen 2-0 van maakte. De formatie van trainer Henk de Jong kreeg kansen, een geweldig schot van Delano Burgzorg trof slechts de paal, maar opeens sloeg Heracles toe door twee geniale momenten van Kuwas respectievelijk Duarte. Het was goed voor drie punten, maar een gelijkspel was wel het minste waar De Graafschap recht op had gehad, maar ja, als je ze niet maakt, kun je niet winnen.