Zaterdag 19 januari 2019
Twentesport

Heracles in de misère na nederlaag en twee uitvallers

Geplaatst op 7 februari 2018 door   ·   2 Reacties

BREDA/ALMELO – Heracles verloor vanavond met duidelijke cijfers van NAC. De ploeg werd in Breda met 6-1 afgedroogd. Plus een dure rode kaart voor Tim Breukers en een ernstig lijkende blessure van Jeff Hardeveld op de koop toe. Uiteindelijk werd het dus een ongenadig pak slaag, zij het geflatteerd, want een half uur voor tijd stond het 3-1 met meer kansen op 3-2 dan op 4-1.

Bij die 4-1 knapte er iets bij Heracles, waarna de 5-1 en de 6-1 bijna formaliteiten waren. Het team moet na de nederlaag bij NAC nu toch serieus naar onderen kijken en de wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen Willem II lijkt cruciaal. De ploeg uit Tilburg won van VVV en is de Almeloërs in de strijd tégen de nacompetitie tot vier punten genaderd.

Zwaar programma
Na de wedstrijd tegen Willem II speelt Heracles nog thuis tegen PEC Zwolle, FC Twente (9 maart), Heerenveen, AZ en Utrecht. Verder wachten er uitwedstrijden tegen Feijenoord, Ajax, Vitesse, Roda JC, Excelsior en Sparta. Er moeten hoe dan ook nog flink wat punten worden gesprokkeld.

Veel spanning
Voor de neutrale toeschouwer was het in Breda een spektakel waarin alles zat wat voetbal de moeite waard maakt: mooie doelpunten, veel spanning (tot die vierde treffer van NAC) en alles dat erbij hoort: foute passes, veldverwijderingen en onbegrip.

Passie en kansen
NAC kwam al snel op voorsprong door Rai Vloet in de tweede minuut. Heracles had vervolgens het beste van het spel, maar NAC toonde meer passie en creëerde de beste kansen. Toch bracht Vincent Verweij de Almeloërs al snel op gelijke hoogte door voorbereidend werk van Ronald Baas en Brandley Kuwas met een doelpunt af te ronden. NAC kwam evenwel wéér op voorsprong toen Thierry Ambrose uit een scrimmage voor het doel van Bram Castro de 2-1 liet noteren.

Fanatiek publiek
In de tweede helft schakelde NAC, aangevoerd door een fanatiek publiek, een tandje bij, wat tot de 3-1 leidde van Manu Garcia. Heracles was in verwarring, kwam nog een paar keer goed weg, maar nam gaandeweg het initiatief over, met onder meer een vette kans op de aansluitingstreffer van Kristoffer Peterson. Gaandeweg smolt het vertrouwen in de goede afloop, NAC rook dat er meer mogelijk was en de 4-1 van Mitchell te Vrede was het einde van de wedstrijd, ware het niet dat NAC er nog twee bij drukte.

Bij alle ellende verloor Heracles in Breda ook verdediger Tim Breukers na twee keer rood en de geblesseerd uitgevallen Jeff Hardeveld.

NAC-Heracles 6-1 (2-1)
Scoreverloop: 3 Vloet 1-0, 14 Vermeij 1-1, 18 Ambrose 2-1, 51 Garcia 3-1, 79 Te Vrede 4-1, 82 El Allouchi 5-1, 83 Sadiq 6-1
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Pröpper, Van den Buijs (45 Wuytens), Hardeveld (10 Baas), Niemeijer, Jakubiak, Monteiro, Peterson (67 Gladon), Vermeij, Kuwas
Opstelling NAC: Birighitti, Verschueren (71 Sporkslede), Mets, Mari, Angeliño, García, Vloet, Nijholt (46 Schoofs), El Allouchi, Te Vrede (7. Sadiq), Ambrose
Arbiter: Blom
Geel: Verschueren, El Allouchi (NAC) Monteiro (Heracles)
Rood: Breukers, (twee keer geel)
Toeschouwers: 17.000

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Piet says:

  Het gaat me aan het hart, maar de eerlijkheid gebied te zeggen, zelfs als rechtgeaarde Heracles supporter, dat de club in aanmerking komt voor een degradatie plek. Ik heb het op deze plaats al eens eerder aangegeven mede gezien de amateuristische manier van verdedigen.
  Je kan als club goede voorwaartsen hebben maar als de verdediging het laat sloffen, en dat is tot nu toe bijna iedere wedstrijd het geval, dan wordt je degradatie kandidaat. Om nu alle blunders, verkeerde inspeelballen, domme acties enz. uit te lichten gaat me te veel tijd kosten en wordt het ‘te’ negatief. Ik hoop dat het tij (nog) kan worden gekeerd.Je zal toch als supporter in Breda zijn geweest. Dan ben je wel echt een echte ! Ik zat op de bank met een kop koffie. Ik hoop dat ik het allemaal mis heb. We gaan het zien.

 2. Paul@gmail.com says:

  Heracles Willem II zal een wedstrijd worden waarin de verdediging wordt getest.
  Het vervelende is dat er eigenlijk geen (echte) verdedigers zijn. Stegeman staat m.i.voor een enorme puzzel. De degradatie streep wacht en is genadeloos.
  Zaterdag 20.15uur zal het bekend zijn.
Archief