Vrijdag 29 maart 2024

Heracles in zwak duel eenvoudig langs Willem II

Geplaatst op 30 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

zomer goalALMELO – Heracles Almelo heeft vrijdagavond weer een zege geboekt. In het Polman Stadion won het met 2-1 van Willem II. Jaroslav Navratil en Ramon Zomer scoorden voor de nummer drie van de Eredivisie. Erik Falkenburg deed namens Willem II wat terug.

De opening van het duel verliep perfect voor Heracles. Binnen drie minuten stond de ploeg al op voorsprong. De slimme Thomas Bruns nam een vrije trap snel, waarna Jaroslav Navratil op het doel van Kostas Lamprou af kon en scoorde. Na een kwartier spelen kregen de Tilburgers de eerste grote mogelijkheid. Erik Falkenburg kopte een vrije trap van Lucas Andersen net naast.

Zomer
Verder kwamen de gasten helemaal niet in de wedstrijd. Heracles acteerde ook in een te laag tempo, wat voor een gezapig eerste deel zorgde. Uit het niets verdubbelde Heracles de score even later. Ramon Zomer mocht eenvoudig raak koppen uit een hoekschop. Die goal brak de wedstrijd ook wat meer open. Eerst redde Bram Castro knap op een kopbal van Adam Nemec en in de omschakeling kreeg Wout Weghorst een grote kans, maar die verprutste hij. Heracles ging zonder goed te spelen eenvoudig met een 2-0 voorsprong rusten.

Aansluiting
Na rust veranderde er aanvankelijk weinig. Heracles had wel controle, maar daar bleef het ook bij. Bij vlagen verslapte de ploeg van John Stegeman en dat leverde de aansluitingstreffer van Falkenburg op. Deze treffer zorgde niet voor een offensief van Willem II. Invaller Brahim Darri kreeg zelfs de grootste kans, maar hij kon een voorzet van Navratil niet binnen lopen. De slotfase van de wedstrijd bracht weinig, waardoor de wedstrijd 2-1 bleef.

Heracles – Willem II 2-1 (2-0)
3. Navratil 1-0, 28. Zomer 2-0, 56. Falkenburg 2-1,

Scheidsrechter: Ed Janssen