Donderdag 21 maart 2019
Twentesport

Heracles kansloos bij Ajax ondanks slechts één goal

Geplaatst op 8 april 2018 door   ·   2 Reacties

AMSTERDAM/ALMELO – Een oppermachtig Ajax hielde spanning er tegen Heracles lang in, maar uiteindelijk scoorde David Neres dan toc de 1-0 en daar bleef het bij. Ajax blijft zodoende in het spoor van PSV en moet volgende week naar Eindhoven, waar het moet winnen om nog een kansje te houden op de titel. Heracles heeft even veel geluk nodig om zich nog voor de play-offs te plaatsen voor Europees voetbal.

Ajax was in de nu officiel zo genoemde Johan Cruyff Arena veel te sterk voor de Almeloërs, maar palen, latwerk en keeper hielden de thuisploeg van scoren af.

Daar kwam nog bij dat de Almeloërs het goed vond dat Ajax pressie zette om te proberen bij balverovering via de snelle omschakeling toe te slaan. Daar kwam de ploeg amper aan toe en zo wel, dan ontbrak de vooorwaartsen Brandley Kuwas, Jaroslav Navratil en Paul Gladon (die Vincent Vermeij buiten de basis hield) aan kunde en geluk.

Het was een wedstrijd met puur eenrichtingsverkeer en uiteindelijk ook maar één doelpunt.

Ajax–Heracles 1-0 (0-0)
Scoreloop: 63 Neres 1-0
Geel: Wöber (Ajax)
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Droste, Wuytens, Baas, Van Ooijen (87 Vermeij), Monteiro, Duarte (81 Darri), Navratil, Gladon, Kuwas (65 Jakubiak)
Opstelling Ajax: Onana, Kristensen (De Jong), De Ligt, Wöber,Tagliafico, Van de Beek, Schöne, Ziyech, David Neres (82 Mazraoui), Huntelaar (87 Dolberg), Kluivert
Arbiter: Nijhuis.
Toeschouwers: 52.000

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul@gmail.com says:

    Een terechte nederlaag. Ajax had de gehele wedstrijd een veldoverwicht hoewel ze niet eens geweldig speelden.
    Komende vrijdag dan maar AZ van de mat spelen, …hoewel.
    Contract Robbie Alfhen wordt niet verlengd. Wellicht komt Mister Heracles terug. Ra, ra wie is dat? Juist HK.

  2. jeroen says:

    Wat had je dan anders verwacht Paul…..? We parkeren de denkbeeldige ‘bus’ voor de goal en aanvallend moet het van Kuwas en Gladon komen. Dat is vragen om problemen en wachten op de voorsprong van Ajax.
Archief