Zondag 15 december 2019
Twentesport

Heracles kansloos bij in de krachtmeting met Ajax

Geplaatst op 23 november 2019 door   ·   2 Reacties

AMSTERDAM/ALMELO – Een verrassing als vorig seizoen (1-1) zat er niet in, ook al hield Heracles op bezoek bij Ajax lang de nul. Het werd uiteindelijk niettemin4-1 voor de landskampioen. Dat de openingstreffer van Quincy Promes pas na 25 minuten viel was vooral te danken aan keeper Janis Blaswich onder de Almelose lat. Dat het niet een veel grotere nederlaag werd dankten de Almeloërs aan kansenverspilling bij de Amsterdammers. De eretreffer van Heracles viel in blessuretijd en kwam op naam van Cyriel Dessers.

Ofschoon bij vlagen Heracles aangenaam aanvalsspel op de mat legde was een paar maatjes te klein voor de Europese topclub in Amsterdam en in de aanvangsfase bovendien met nogal wat schroom, bij aardige aanvallen van de Almeloërs, met knappe kunsten van Sebastian Jakubiak en Cyriel Dessers. De schade bleef beperkt tot 1-0. Wie anders dan Hakim Ziyech, die weer kwistig strooide met messcherpe en splijtende passes en vooral Quincy Promes voortdurend feilloos vond. Uit zo’n aanval viel na 26 minuten voetbal ook de 1-0.

Zakaria Labyad brak na rust de ban door 2-0 te maken door een fluwelen pass op maat tot doelpunt te kronen, Promes maakt zijn tweede en Ajax’ derde en Sergino Dest maakte er vier van. Op de valreep mocht Dessers een uitval die zelf organiseerde spitswaardig afronden.

Ondertussen had trainer Frank Wormuth van Heracles in de slotfase de dit seizoen wegens een blessureleed nog niet in actie gekomen Mo Osman laten invallen en ook de wegens een lichte blessure vanavond aanvankelijk aan de kant gehouden Mauro Junior.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul says:

    Mijn voorgevoel kwam, zoals bij velen neem ik aan, uit.En toch, die eerste helft, en dan met een messcherpe Dessers bijvoorbeeld, helaas niet dus. Ook Blaswich was niet altijd even sterk. Bij de 1-0 reageerde hij totaal niet en bleef stokstijfstilstaan, tot het te laat was. Ook bij het puntertje van Labyad, zo uit de lucht, was hij te laat bij de grond.
    De late goal van Dessers was op snelheid gebaseerd maar wel met goede beheersing van het schot.Zaterdag a.s. dan maar de drie punten pakken.

  2. Jeroen says:

    Teveel ontzag voor Ajax vond ik. De goals waren cadeautjes, slecht gekeept (bij de 1-0)en slecht gedekt (Pröpper en Breukers). Alhoewel Ziyech geen strobreedte in de weg werd gezet bij zijn voorzet, Dos Santos zat er niet kort genoeg op. Ook Dessers moet wat scherper beginnen, dan had hij er zeker in de 1e helft een ingeprikt. Verder met lef gespeeld, maar overklast door het grote verschil in kwaliteit. Mag ook wel met zoveel geld op de bank en het kapitaal wat daar rondloopt.
Archief