Donderdag 28 maart 2024

Heracles komt in draak van wedstrijd thuis op de koffie

Geplaatst op 26 januari 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – In misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen ging Heracles vanavond met 0-2 op de pijnbank. Het zegt genoeg dat PEC ook armetierig speelde en toch verdiend de volle buit mee terug nam naar Zwolle.

Een gemiste penalty twintig minuten voor tijd was illustratief voor de wedstrijd. Zou deze buitenkans om terug in de wedstrijd te komen door Kristoffer Peterson zijn benut, dan was er wellicht nog wat mogelijk geweest. Dat de Zweed vanaf elf meter hopeloos faalde zegt alles over deze het voor de thuisclub in alle denkbare betekenissen dramatische wedstrijd.

Met verve
Na een stief kwartier kwam PEC op voorsprong doordat Mike van Duinen over het hoofd werd gezien en eerst tot tien had kunnen tellen alvorens te scoren, war de voormalige Hagenees vervolgens met verve deed.

Er lag een soort lamlendigheid over Heracles die onverklaarbaar is. Al kan het te maken hebben met het feit dat Wormuth blijft variëren met zijn opstelling en nu weer voor Adrián Dalmau koos in de spits, maar de Spanjaard bakte er weinig van. En wat Alexander Merkel zocht, geen idee anders dan vorm.

Meer drive
In de tweede helft was er aan Almelose kant meer drive, al bereikten veel passes hun doel niet, aannemend dat het doel niet buiten de lijnen ligt of voor de voeten van een tegenstander. Wel speelde Heracles meer op de helft van de tegenstander, maar heel veel gevaar ontstond er niet voor de gasten uit Zwolle, dat vervolgens uit de omschakeling de tweede treffer scoorde, snel gespeeld en door Lennart Thy bekroond.

Vormcrisis onderstreept
Heracles nog meet alles of niks spelen, mede doordat PEC-trainer Jaap Stam, die nu wel de wonderdokter van Zwolle zal zijn, zijn team meer instelde op het voorkómen van doelpunten dan op het maken ervan. Dat had hem nog op de emmer kunnen vriezen als Peterson gewoon die penalty had benut. Dat deed hij dus niet, waarmee de Zweed die zo graag wel wil zijn vormcrisis nog eens onderstreepte.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer