Vrijdag 29 maart 2024

Heracles komt met een punt heel goed weg in Emmen

Geplaatst op 10 maart 2019 door   ·   1 Reactie

EMMEN/ALMELO – Heracles speelde vanmiddag met 1-1 gelijk in en tegen Emmen. De ploeg uit Almelo kwam vroeg op voorsprong, maar mocht na een heenzending, twee gele kaarten vlak voor rust in één minuut voor Tim Breukers, dik tevreden zijn met de remise.

Emmen was aanvankelijk minimaal gelijkwaardig en zeker in de tweede helft in overtal absoluut beter, maar wist dat niet in een zeg uit te drukken.

Na een kwartier in de eerste helft zette Adrián Dalmau uit een corner de bezoekers op voorsprong. Toen al deed dat eigenlijk geen recht aan de verhoudingen, want Emmen gaf vanaf de aftrap meer power en druk. Er was van meet af aan veel werk aan de winkel voor keeper Janis Blaswich, die vanmiddag in Drenthe een punt voor zijn ploeg redde. En dat Breukers twee keer geel kreeg onderstreepte ook de moeite die Heracles had met het gedreven Emmen.

In het tweede bedrijf nam de druk van de thuisploeg toe en moest Heracles alle zeilen bijzette om schadevrij te blijven. Wat niet lukte, want in een hectische slotfase scoorde invaller Sven Braken voor Emmen de verdiende gelijkmaker. Eigenlijk had de ploeg recht op meer, maar Heracles had het fortuin dat ook oermens Anco Jansen op Janis Blaswich stuitte en dat Bart van Hintum niet in eigen doel kopte, maar slechts op de paal.