Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Heracles krijgt in eigen huis lesje effectiviteitt van PSV

Geplaatst op 15 december 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met duidelijke cijfers heeft Heracles vanavond van PSV verloren, op eigen veld, waar de Almeloërs dit seizoen doorgaans weten te winnen. PSV was niet zo zeer beter, maar wel uitgekookter en vooral effectiever: 0-4.

Op de overwinning van de regerend landskampioen en huidige koploper valt vanwege de voetballende leepheid weinig af te dingen. De ploeg van Mark van Bommel liet de zwartwitten komen, ving ze op en brak vaak vervolgens vlijmscherp uit, waardoor het al na tien minuten 0-1 stond door een prachtige actie van Steven Bergwijn werd en na dik een half uur zelfs 0-2 door Daniel Schwaab die een hoekschop binnen kon werken

Onhandige actie
In de extra speeltijd van de eerste helft werd een onstuimig-heftige actie(wreefaanval) van Jesper Drost de ploeg fataal: rood. Heracles bleef in de tweede drie kwartier weliswaar prima mee voetballen, maar verzuimde de kansen te benutten, onder meer Brandley Kuwas, die weliswaar veel creëerde, maar niets vermocht af te ronden. De aansluitingstreffer zou nog perspectief hebbben geboden, maar niemand bij Heracles had het vizier vanavond op scherp gezet.

Slimme Einhovenaren
Ondertussen bouwden de slim voetballende Eindhovenaren de voorsprong gestaag uit, tot uiteindelijk 0-4, door Denzel Dumfries en Gastón Perreiro. Ze deden waartoe Heracles vanvond niet in staat bleek: zichzelf belonen. Dat wegens de rode kaart voor Drost in het tweede bedrijf tegen tien Heraclieden voetbalden, speelde de PSV’ers absoluut in de kaart.

Dat werden uiteindelijk trouwens negen spelers toen in blessuretijd Lennart Czyborra zijn hand als voet gebruikte, wat ook hem op een veldverwijzing doorscheidsrechter Dennis Higler kwam te staan. Was hij in elk geval als eerste bij de douches om de teleurstelling letterlijk en figuurlijk van zich af te spoelen.

Heracles-PSV 0-4 (0-2)
Scoreverloop: 12 Bergwijn 0-1, 33 Schwaab 0-2, 78 Dumfries 0-3, 93 Pereiro 0-4
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann, Sama, Van Hintum (60 Czyborra), Osman, Merkel, Duarte (75 Dos Santos), Kuwas, Drost, Peterson (81 Konings)
Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario (72 Malen), Gutierrez, Hendrix (87 Dante Rigo), Lozano, De Jong en Bergwijn (85 Pereiro)
Arbiter: Dennis Higler
Rood: Drost en Czyborra (Heracles)
Geel: Duarte, Sama, Blaswich, Merkel (Heracles), Rosario (PSV)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief