Woensdag 24 april 2024

Heracles krijgt te weinig in subtopper tegen Feijenoord

Geplaatst op 13 april 2019 door   ·   1 Reactie

ROTTERDAM/ALMELO – Heracles heeft vanavond en punt laten liggen in De Kuip, waar Feijenoord met 2-1 won. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar een makkelijk gegeven strafschop nekte de Almeloërs kort voor tijd. Beide treffers van Feijenoord kwamen van de voet van Steven Berghuis. Vlak voor rust had Jesper Droste de gelijkmaker laten aantekenen.

Heracles startte onbevangen en met offensieve bedoelingen, maar halverwege de eerste helft keerde het wedstrijdbeeld en waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub. In die fase hield keeper Janis Blaswich de Almeloërs in de benen. Na een dik half uur werd hij toch gepasseerd door een bekeken schot van Berghuis.

Kort na rust herstelde Droste het evenwicht door Heracles van dichtbij naast Feijenoord door uitstekend voorbereidend flankwerk van Kristoffer Peterson tot een doelpunt te promoveren.

Dat leek zo te blijven, zeker nadat puntspits Nicolai Jörgensen, die door een domme trap van achteren Tim Breukers ten val bracht, met rood naar de kant moest. Feijenoord-trainer Giovanni van Bronkhorst bracht vervolgens good old Robin van Persie, maar Heracles kreeg vanuit het numerieke overwicht de beste kansen, waarvan de grootste voor invaller Adrián Dalmau, die evenwel opzichtig faalde.

Tegen de verhouding scoorde Feijenoord een tweede goal, weer door Berghuis, die een penalty benutte. In een poging opnieuw de verdiende gelijkmaker te forceren zette Heracles-trainer Frank Wormuth voor vijf minuten blessuretijd ook nog aanvaller Joey Konings in de frontlinie, maar daar rustte geen zegen op.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer