Donderdag 28 maart 2024

Heracles krijgt tegen Cambuur nieuwe klap te verwerken

Geplaatst op 22 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 Hoa CF4A0571 de jongeALMELO – Opnieuw kreeg Heracles een klap te verwerken, want de ploeg van trainer Jan de Jonge ging voor de derde opeenvolgende keer onderuit. Ditmaal was Cambuur met 1-0 te sterk en dat heeft de Almelose ploeg volledig aan zichzelf te wijten.

Zeker in de eerste helft voetbalde Heracles ondermaats. Dat was deels de verdienste van Cambuur, dat al in een vroeg stadium druk zette op de Almelose defensie. De ploeg van Jan de Jonge (foto) had veel moeite om onder die druk weg te komen en miste bovendien een flinke dosis creativiteit. Het onaantrekkelijke schouwspel modderde tot aan de rust voort, tot ongenoegen van het Almelose publiek.

Jan de Jonge probeerde met het inbrengen van Simon Cziommer om het spel wat meer naar zich toe te trekken, maar ook de Duitse middenvelder kon het spel van Heracles niet duidelijk verbeteren. Toch was de tweede helft een stuk aantrekkelijker, want beide ploegen streden vol voor de overwinning. Dat kwam het niveau niet altijd ten goede, maar was voor de neutrale toeschouwer wel een stuk leuker dan de gezapige eerste helft.

De beslissing in de wedstrijd viel pas in de blessuretijd, toen Cambuur-spits Michiel Hemmen zijn ploeg naar een 1-0 overwinning kopte. Onterecht was dat doelpunt niet, maar gezien het ondermaatse niveau van beide ploegen verdiende de wedstrijd eigenlijk geen winnaar. Heracles eindigde de wedstrijd overigens met tien man nadat Oussama Tannane halverwege de tweede helft zijn tweede geel van de wedstrijd kreeg.

Desalniettemin blijft Heracles steken op nul punten uit drie wedstrijden, een moyenne dat de supporters uit Almelo allerminst tevreden stemt. Mondjesmaat werd al ‘Jantje rot op’ gescandeerd, een duidelijke boodschap aan het adres van trainer Jan de Jonge.

Heracles Almelo – SC Cambuur 0-1 (0-0)
90+1. Hemmen 0-1
Geel: Bijker, Andriuskevicius, El Makrini, Rusnak (SC Cambuur), Tannane, Aktaou, Fledderus (Heracles)
Rood: Tannane (2x geel, Heracles)

Heracles: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Pelupessy, Fledderus, Bel Hassani (46. Cziommer); Tannane, Avdic (80. Bruns), Linssen (87. Weghorst).

SC Cambuur: Nienhuis; Droste (52. Pereira), Reijnen, Brijker, Andriuskevicius; Bakker (77. Meleg), Rusnak, El Makrini; Van de Streek (63. Barto), Hemmen, Ogbeche.