Dinsdag 25 september 2018
Twentesport

Heracles laat het afweten; Kuwas zondebok publiek

Geplaatst op 13 april 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een van de Almelose thuisclub bar slechte wedstrijd verloor Heracles vanavond kansloos met 0-3 van AZ. Illustratief was het fluitconcert toen kort voor tijd Brandley Kuwas werd gewisseld.

Kuwas speelde inderdaad beroerd, miste in de eerste helft de penalty waarmee hij Heracles op voorsprong had moeten zetten. Kennelijk is het publiek in Almelo vergeten hoe vaak Kuwas de ploeg op sleeptouw nam en beslissende doelpunten scoorde of voorbereidde. Wellicht speelde bij de aanhang ook mee dat plaatsing voor de play-offs volledig uit beeld is, of er moeten in de eredivisie nog hele gekke dingen gebeuren.

Daar komt nog bij dat Heracles in AZ een ploeg trof die in negen van de tien wedstrijden tussen beide clubs wint, zeker in de huidige vorm. Heracles werd op alle fronten finaal afgetroefd.

Het was Guus Til, het grote talent in Alkmaarse dienst, die de eerste treffer voor zijn rekening nam, na een meerschijvencombinatie. Nog voor de pauze maakte Oussama Idrissi er op aangeven van ex-Heraclied en neo-international Wout Weghorst. Een half uur voor tijd viel nummer drie via een magnifieke krulbal Alireza Jahanbakhsh.

Heracles-AZ 0-3 (0-2)
Scoreverloop: 25 Til 0-1, 30 Idrissi 0-2, 60 Jahanbakhsh 0-3.
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Droste, Wuytens, Baas, Van Ooijen (65 Duarte), Jakubiak, Monteiro, Peterson (65 Darri), Gladon, Kuwas (75 Navratil)
Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens (59 Hatzidiakos), Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh (83 Seuntjens), Weghorst, Idrissi (87 Bel Hassani)
Arbiter: Kamphuis.
Geel: Monteiro, Gladon (Heracles) Svensson (AZ)
Toeschouwers: 11.000

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief