Woensdag 24 april 2024

Heracles laat zich in Sittard zeer lelijk in de kaart kijken

Geplaatst op 24 november 2018 door   ·   Geen reacties

SITTARD/ALMELO – Heracles heeft vanavond op bezoek bij promovendus Fortuna Sittard een verdiende nederlaag moeten incasseren. De wegzakkende ploeg lijkt daar te komen waar ze qua selectie hoort, in het tweede echelon, met een beetje geluk bovenkant middenmoot.

In de wedstrijd op Limburgse bodem Sittard deed Heracles een dik kwartier goed mee, waarbij het meeste gevaar van Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson kwam, maar doelman Alexei Koselev reageerde een paar keer attent. Om voor de buitenstaander duistere reden liet trainer Frank Wormuth van Heracles in de tweede helft Kuwas buiten het team. Hij koos sowies voor een verdedigende stellingname met een versterkte laatste lijn. Dat ‘mannetje’ ga je dan elders missen. In de tweede helft zou Wormuth weliswaar Sama opofferen voor Osman voor meer voorwaartse druk, maar dat loste in de praktijk niets op. En dat gold ook voor Drost in de plaats van Kuwas.

Fortuna speelde aardig mee, zij het de Almelose poortwacht Janis Blaswich zijn mannetje stond. Op een door hemzelf veroorzaakte penalty had de keeper evenwel geen antwoord, want Mark Diemers schoot beheerst binnen. Vijf minuten later was de ban gebroken en gaf het scorebord het 2-0 aan doordat Finn Stokkers een corner mocht binnenkoppen.

Ongenadig
Toen het na een ruim kwartier in de tweede helft 3-0 werd door Ahmed El Messaoudi was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, ook omdat Heracles met schoenen vol moed speelde. Wormuth bracht nog wel Vincent Vermeij voor Lehrin Duarte, maar dat kon het tij al lang niet meer keren. Eigenlijk kwam Heracles gezien de krachts- en kansverhoudingen in de tweede helft nog genadig weg, mede dankzij reddingen van Blaswich, de enige die bij de Almeloërs een voldoende scoorde.

Fortuna Sittard-Heracles 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 17 Diemers 1-0, 32 Stokkers 2-0, 63 El Messaoudi 3-0
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Sama (46 Osman), Rossmann, Czyborra, Duarte (65 Vermeij), Van den Buijs, Merkel, Duarte, Kuwas (46 Drost), Dalmau, Peterson
Arbiter: Gözübüyük