Heracles lijdt ruime thuisnederlaag tegen Heerenveen

Geplaatst op 21 maart 2015 door   ·   1 Reactie

2015-03-21 tegengoal en teleurstelling HeraclesALMELO – Heracles Almelo heeft thuis met 4-1 verloren van sc Heerenveen. De ploeg van John Stegeman speelde een goede eerste helft, kreeg veel kansen en stond tot een half uur voor tijd nog op 1-1, maar in het laatste half uur liepen de bezoekers uit Friesland uit naar een 4-1 zege.

Na een eervolle minuut met applaus voor het vrijdag overleden clubicoon Steve Mokone, begon Heracles het duel met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van vorige week in Den Haag. Jeroen Veldmate moest ziek afhaken en zijn plek centraal in de verdediging werd overgenomen door Milano Koenders. De thuisploeg begon niet scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer voor de Friezen. Dario Vujicevic leed balverlies op het middenveld, waardoor Younes Namli de gehele speelhelft van Heracles kon oversteken en breed kon leggen op Luciano Slagveer. De Heerenveen-aanvaller bleef oog in oog met doelman Bram Castro rustig en liet zo de 1-0 aantekenen.

Het duurde echter slechts tien minuten voordat Heracles alweer langszij kwam en ook nu was er een fout van de tegenstander voor nodig. Heerenveen-verdediger Kenny Otigba wilde terugspelen op zijn keeper Kristoffer Nordfeldt, maar raakte de bal totaal verkeerd. Thomas Bruns kon alleen op de Zweedse doelman af lopen en profiteerde optimaal van het buitenkansje: 1-1. Na de goal leek de scherpte terug bij Heracles en in het restant van de eerste helft kreeg het dan ook nog enkele goede kansen, maar Bruns (voorzet op de lat), Wout Weghorst (volley in de handen van Nordfeldt) en Denni Avdic (schuiver op de paal) zagen hun inzetten geen doel treffen.

Ook de eerste minuut van de tweede helft was veelbelovend. Doelpuntenmaker Bruns brak door aan de rechterkant en kon de achterlijn halen, maar via een been van een Heerenveen-verdediger belandde de bal in het zijnet. Uit de daaropvolgende corner kopte Avdic hard in de handen van Nordfeldt. Vervolgens ging de Almelose storm liggen en creëerden beide partijen nauwelijks mogelijkheden, totdat na een klein uur spelen voormalig Heraclied Mark Uth vanaf rechts naar binnen trok en de volledig vrijstaande Sam Larsson vond. De Deense buitenspeler van Heerenveen trok naar binnen en schoot hard de 2-1 tegen de touwen.

Waar Heracles op zoek moest naar de gelijkmaker, was het Heerenveen dat de wedstrijd controleerde. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk in Fries balbezit af op de helft van de thuisploeg. Toch leverde dat de Friezen, behoudens een harde voorzet van Larsson waarvoor Uth een teenlengte tekort kwam om hem binnen te tikken, nauwelijks kansen op. Heracles deelde uit de counter enkel speldenprikjes uit. Een kwartier voor tijd gooiden de bezoekers uit Heerenveen de wedstrijd echter al op slot, toen Slagveer profiteerde van het feit dat Heracles de bal niet uit het zestienmetergebied en hij met de 3-1 zijn tweede van de avond liet aantekenen. Uth liet vervolgens een kleine tien minuten voor tijd nog zien dat hij het scoren in het Polman Stadion niet verleerd is en maakte er voor de statistieken nog 4-1 van. Door de nederlaag tegen Heerenveen en de overwinning van NAC Breda bij FC Utrecht vrijdagavond, staan zowel de Almeloers als de ploeg uit Breda op 25 punten.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 1-4 (1-1)
Scoreverloop: 4. Slagveer 0-1, 15. Bruns 1-1, 57. Larsson 1-2, 75. Slagveer 1-3, 82. Uth 1-4
Toeschouwers: 8.359
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten:
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Koenders, Zomer, Fledderus; Cziommer (80. Navratil), Avdic, Vujicevic; Bruns (63. Bel Hassani), Weghorst, Darri (46. Linssen)
Opstelling sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, Van Aken, Schidt; De Roon, Bikel (90. Thorsby), Namli; Slagveer, Uth (89. Veerman), Larsson