Vrijdag 29 maart 2024

Heracles lijdt tegen Feijenoord z’n eerste thuisnederlaag

Geplaatst op 11 november 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Volkomen overbodig verloor Heracles vandaag voor de eerste keer dit seizoen thuis, al is op basis van de tweede helft weinig aan te merken op de 0-2 zege van Feyenoord. Heracles had voor de rust al afstand moeten nemen, verzuimde dat en betaalde daarvoor na de thee.

ie alleen de tweede helft heeft gezien zal de overwinning van de Rotterdammers, zonder Robin van Persie in de gelederen, trouwens honderd procent verdiend noemen. Heracles liet zich wegzetten, waar het in de eerste helft minimaal drie keer had moeten scoren en Feyenoord overklaste.

De ploeg van trainer Frank Warmuth vergat alleen de kansen te benutten, want Lehrin Duarte kreeg de bal er niet in en ook Kristoffer Peterson was ongelukkig in de afwerking, want de paal stond en de keeper lag in de weg. Duarte speelde een geweldige wedstrijd en ook Brandley Kuwas stak weer in grote vorm; beiden strooiden kwistig met splijtende passes.

In de tweede helft kwam er een ander Feijenoord, wat al meteen tot uiting kwam in een ziedend schot van Steven Berghuis dat doelman Janis Blaswich prachtig wist te pareren. Het bleek ook een waarschuwingsschot te zijn geweest. Kort daarna trof Feyenoord evenwel toch twee keer doel Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra.

Het leidde tot een open wedstrijd tussen twee toen gelijkwaardige teams en er hingen nog meer treffers in de lucht, maar ze vielen niet op het veld, ook door gedegen keeperswerk aan beide kanten, want Janis Blaswich en Justin Bijlow onderscheidden zich regelmatig.

Frank Wormuth mikte op een door eerst Jesper Drost voor Duarte en Dabney Dos Santos voor Peterson te brengen, en later nog Vinceny Vermeij voor Adrián Dalmau, maar gaandeweg drong op en om het veld door dar de wedstrijd gespeeld was, en in de eerste helft verloren.

Heracles–Feyenoord 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 59 Jørgensen 0-1, 63 Toornstra 0-2
Geel: Van Hintum en Merkel (Heracles), Nieuwkoop (Feyenoord)
Arbiter: Allard Lindhout
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Sama, Van den Buijs, Van Hintum, Osman, Merkel, Duarte (71 Drost), Kuwas, Dalmau (80 Vermeij), Peterson (71Dos Santos)
Opstelling Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Clasie, Vilhena, Toornstra, Berghuis, Jørgensen (81 Vente), Larsson (86 El Hankouri)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer