Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Heracles maakt gehakt van de Amsterdamse branie

Geplaatst op 9 februari 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Het is een groot mysterie dat een voetbalteam weken als een natte krant speelt, maar ineens de geest krijgt. Heracles versloeg vanavond Ajax met 1-0 en dat was terecht. Wel moet worden aangetekend dat de Amsterdammers medio komende week zó graag van Real Madrid willen winnen dat ze in Almelo per se een slechte generale op de mat legden.

Ook in de buurt komt dat het aan de keepers ligt, want waar André Onana bij Heracles de ene na de andere capriool uithaalde, stond Janis Blaswich altijd goed, zó goed dat hij schier onmogelijke reddingen verrichtte. Verder maakten Mohammed Osman (mede omdat hij het doelpunt maakte na voorbereidend werk van Onana) en Maximillian Rossmann (achter in de rots in de branding) en Maximillian Rossmann het verschil, al blijft het natuurlijk een teamprestatie van allure.

Osman over het cadeautje van Onana: ‘We hadden de intentie hoog druk te zetten en wisten dat we Ajax daarmee pijn konden doen. We wilden vooral uitgaan van ons eigen spel en dat pakte goed uit.’ De maker van het gouden doelpunt vindt trouwens dat zeer moet worden gewaakt voor onderschatting, bijvoorbeeld van Fortuna Sittard dat volgende week op bezoek komt.

Gedreven team
Heracles was vanavond een gedreven team met enorme werklust. Van meet af aan werd pressie gespeeld. Dat gold ook voor Brandley Kuwas die wel een penalty op de paal dreunde. Dat was nog vóór het doelpunt van Osman en zegt alles over de inzet en de passie van de Almeloërs. In de zeventiende minuut was het alsnog raak, met dank aan het duo Onana-Osama.

Reflexen en sprongkracht
Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ook Ajax natuurlijk kansen, maar de Amsterdammers misten de overtuiging en de vier sterkhouders Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Dusan Tadic waren volledig uit vorm, om van Klaas-Jan Huntelaar nog maar te zwijgen. Als het al gevaarlijk werd, en dat gebeurde zeker een paar keer, liet Janis Blaswich zien dat hij in grote vorm verkeert, met sprongkracht en reflexen.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. paul says:

  Op mijn vaste plek in het City Almelo Stadion, de nieuwe naam in de toekomst, even een inventarisatie gedaan met mede supporters. “Als ze het heel goed doen en Ajax een slechte dag heeft, wordt het 0-2 of 0-3, wellicht 0-4. Dat was de teneur voor de wedstrijd. Zo ook die van mij.
  Heel het stadion verbaasde zich dat reeds na 40 seconden de bal in het Ajax net had behoren te liggen. Supporters wisten gewoon niet wat ze zagen. Heracles dat Ajax haar wil op legde en zelfs bij vlagen de Amsterdammers van de mat speelden, ongekend.
  A.s. Zaterdag komt Fortuna Sittard op bezoek en let dan op. Die gasten zullen totaal anders spelen dan Ajax, waarbij Heracles grote moeite zal hebben met hun snelle omschakel momenten. Een lastig te bespelen ploegje.
  Maar,… zoals zo vaak, hoop ik dat ik het volledig mis heb en spelen ze zich na een driepunter en dan 32 punten, zich (bijna) volledig veilig.
  We gaan het beleven.

 2. Jeroen says:

  Het mooie van voetbal is dat je vooraf niets kunt voorspellen. Dat is ook de reden dan de Toto en Unibet goud geld verdienen. Heracles is zo’n club die je volledig in verwarring kan brengen. Je geeft geen stuiver voor ze en dan herrijzen ze uit het as. Geweldig spektakel gezien, een herboren Heracles die Ajax het mes op de keel heeft gezet. In de 1e helft had het 3-0 moeten staan. Ik had na de 1e helft helemaal niet de indruk dat Ajax het zou omdraaien. Als je je zo laat aftroeven is het moeilijk om de wedstrijd te kantelen.

  Het zijn pas bonuspunten als er ook van Fortuna wordt gewonnen. Als ze dan hetzelfde kunnen opbrengen is ook Fortuna geen probleem. Dat blijft de grote vraag, kunnen de heren dat?
Archief