Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Heracles met tiktakaanvallen veel te sterk voor Willem II

Geplaatst op 15 september 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In de wedstrijd van Heracles tegen Willem II kwamen de Tilburgers er niet echt aan te pas en op de uitslag van 4-1, na een 2-1 ruststand, viel weinig af te dingen. Door de winst verkassen de Almeloërs naar de middenmoot van de eredivisie; ze kloppen nu als tiende op de deur van de eerste rij.

Het geregeld opzienbarende en hoog genoteerde Willem II had weinig in te brengen. Cyriel Dessers heeft bij Heracles gevonden. Hij staat geregeld aan de basis van een gelikte aanval en even geregeld in de punt om een aanval over andere schijven met een doelpunt te bekronen. Hij gebruikt zijn lichaam in confrontaties zonder over de schreef te gaan, zij het soms op het randje, en scoorde hedenmiddag twee keer.

Tiktakaanvallen
De tiktakaanvallen met Silvester van der Water en Mauro Junior, die beiden vorm toonden en elk vanmiddag één keer scoorden voor Heracles, waren balsem voor de ziel, met kort combinatievoetbal in kleine ruimtes, inzakkend waar nodig en vanuit het middenveld uitbrekend waar mogelijk. Mauro Junior, de PSV-huurling, is het grote talent en Van der Water geraakt op stoom en maakte vanmiddag uit een van de oogstrelende combinaties in vier bedrijven een fantastisch doelpunt: Dessers pakt op, Mauro zet voor, Merkel tikt vanaf de achterlijn terug en Van der Water klettert de bal met een ziedende streep tegen de touwen. In deze aanval zat zo ongeveer alles van de wedstrijd.

Hoogmoedgevaar
Het was overigens ook weer niet zo dat er vanmiddag op Erve Asito een wereldwedstrijd is gespeeld. Dat zou aan de hoogmoed van de overdrijving raken. De manier waarop Vangelis Pavlidis de gelijkmaker mocht maken geeft te denken. En een keeper die een bal kopt in plaats van vangt zorg zeker voor vermaak, maar een doelverblijf is geen circustent. Verder niet gezeurd, het was een vermakelijke wedstrijd. Daar zal ook de jarige opa Arnold Aalbers op de tribune het mee eens zijn. Hij werd 75. In de 75-ste minuut hield Evert Bleuming het voor gezien, de scout van FC Twente, dat komende vrijdagavond in de Grolsch Veste te Enschede de tegenstander is. Hij had genoeg gezien, zei hij. De eerste editie dit seizoen van de moeder aller derby’s is bijkans uitverkocht.

fotografie: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief