Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Heracles met riante zege op Excelsior de winterstop in

Geplaatst op 22 december 2018 door   ·   2 Reacties

ROTTERDAM/ ALMELO – Heracles gaat met een lekker gevoel de winterstop in na de winst van vanavond in Rotterdam op Excelsior. Het werd op Woudenstein 0-3, en dat was dik verdiend.

Bij rust leidden de Almeloërs al met 0-2 door prima goals van Kristoffer Peterson en Brandly Kuwas. In de tweede helft was de derde goal van Mohammed Osman de definitieve beslissing.

Hoewel de eerste grote kans voor Heracles was (Yoëll van Nieffschoot voorlangs) was het aanvankelijk Excelsior dat het meeste gevaar stichtte, maar met name Elías Ómarsson had het vizier niet op scherp staan, waar Heracles de handjes bij dicht mocht knijpen. Het was bovendien te danken aan voortreffelijk keeperswerk van Janis Blaswich.

Nadat de Heraclieden van de schrik waren bekomen gingen ze ook zelf voetballen, waarbij Peterson een geweldige splijtpass tot een doelpunt verlengde, waarna de herrezen Kuwas zelf de tweede treffer voor zijn rekening nam.

Twintig minuten op weg in de tweede helft bracht Osman, die net als Lehrin Duarte onbevangen speelde en kansen creëerde, de beslissing tot stand.

Excelsior-Heracles 0-3 (0-2)
Scoreverloop: 35 Peterson 0-1, 42 Kuwas 0-2, 66. Osman 0-3
Opstelling Heracles: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Duarte (89 Dos Santos), Osman (82 Van de Berg), Van Nieff, Merkel, Kuwas, Peterson (84 Van der Water)
Opstelling Excelsior: Damen, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Haspolat (63 Edwards), Messaoud, Koolwijk, Mahmudov (63 El Hamdaoui), Ómarsson, Bruins
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Geel: Peterson (Heracles), Mattheij (Excelsior)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul says:

    Altijd probeer ik als Heracles kaarthouder te relativeren. Of de club nu wint of verliest.
    Bij de wedstrijd tegen Excelsior kreeg ik de indruk, “was Heracles nu zo goed of was Excelsior nu zo zwak’.
    Ik weet het, nu de’kenners’onder u nog’.

  2. Jeroen says:

    Paul ik denk beide. Excelsior was zwak en dan met name in de afwerking. Zijn creeerden geen kans maar werden door ons gepruts in de verdediging bijna in het zadel geholpen. Daar staat tegenover dat Heracles op het middenveld en aanvallend kwaritatief betere spelers heeft. Het is te hopen dat deze groep bij elkaar blijft dit seizoen en dat er verdedigend versterking komt. Dat is het wel nodig, willen we bij de eerst 8 kunnen eindigen. Zit er wel in!
Archief