Heracles naar play offs ondanks gelijkspel tegen ADO

Geplaatst op 1 mei 2016 door   ·   Geen reacties

AQ4Q0978ALMELO – Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag gekwalificeerd voor de play offs om Europees voetbal. Zelf speelde het thuis met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag, waar concurrenten NEC en Vitesse punten verspeelden. Volgende week kan met een overwinning bij FC Groningen zelfs de vijfde plek nog veilig gesteld worden.

John Stegeman moest voor de wedstrijd tegen de Hofstedelingen schuiven in zijn defensie vanwege schorsingen van Wout Droste en Mike te Wierik. Robin Gosens speelde daarom rechtsback en Gino Bosz mocht centraal in de verdediging opdraven. Dat deed de zoon van voormalig Heracles-trainer Peter Bosz, zeker in balbezit, naar behoren. Heracles speelde echter niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar kreeg in de eerste helft wel kansen op de openingstreffer. Vooral Peter van Ooijen had de 1-0 op zijn schoen, maar na een mooie aanname uit de lucht kon hij de bal niet vol raken.

In de tweede helft kwam ADO Den Haag twintig minuten voor tijd tegen de verhouding in op voorsprong. Aanvaller Eduard Duplan krulde de bal fraai in de rechter bovenhoek en was zo verantwoordelijk voor de 0-1. De thuisploeg ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en vond deze pas laat. Invaller Paul Gladon (rechts op de foto) – koud in het veld – nam de bal twee minuten voor tijd op de borst aan, draaide om zijn as en volleerde de 1-1 tegen de touwen. Heracles liet zien daarna nog meer te willen, maar kreeg dat niet.

Concurrenten Vitesse (1-3 van FC Utrecht) en NEC (1-2 van Roda JC) verloren hun wedstrijden echter, waardoor Heracles zich alsnog plaatste voor de play offs. De zwart-witten staan nu zesde en hebben nog een kleine kans op de vijfde plek. Daarvoor moet het zelf winnen van FC Groningen en moet FC Utrecht verliezen van AZ.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 68. Duplan 1-0, 88. Gladon 1-1
Toeschouwers: 11.681
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Bakker, Havenaar (ADO Den Haag)
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Gosens, Bosz, Zomer, Fledderus (72. Breukers); Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (87. Gladon); Navratil (75. Kada), Weghorst, Van Ooijen
Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Jansen, Kristensen, Bakker (58. Derijck); Duplan (83. Zuiverloon) Havenaar, Van der Heijden (46. Korte)