Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Heracles onmachtig in eerste playoff-pot tegen Utrecht

Geplaatst op 18 mei 2019 door   ·   Geen reacties


ALMELO – In de play-offs om Europees voetbal heeft Heracles vanavond de eerste wedsrijd van het tweeluik tegen FC Utrecht met 0-2 verloren. Eigenlijk viel er niets op af te dingen, want de Almeloërs waren onmachtig. Dat zal dinsdag heel anders moeten als de return in Nieuw Galgenwaard enige zin wil hebben.

Alles kan, maar de uitgangspositie had beter gekund. Heracles wist geen moment een vuist te maken. In de aanvangsfase was de wedstrijd nog redelijk in evenwicht, met zelfs de betere mogelijkheden voor de thuisploeg. Naarmate het duel vorderde kreeg de ploeg van Dick Advocaat meer vat op de pot, met hulp van Heracles. Een knullige overtreding in de zestien van de sowieso matig spelende Alexander Merkel bood Simon Gustafson de gelegenheid vanaf elf meter te scoren. Kort daarna was het Cyriel Dessers die de Domstedelingen naar een ruststand van 0-2 kopte.

In het tweede bedrijf wist Heracles geen moment meer te imponeren. Weliswaar kwamen Brandley Kuwas, Adrián Dalmau en de na rust ingevallen Lerin Duarte tot enige vlagen van voetbal, maar het was allemaal te weinig en te pover, want te pover en te weinig overtuigend.

Het belooft weinig goeds voor de return van dinsdag in Utrecht.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief