Vrijdag 29 maart 2024

Heracles ontdoet zich simpel van Stegeman z’n PEC

Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO – Zonder noemenswaardige problemen heeft Heracles Almelo zich vanavond ontdaan van PEC Zwolle. De ploeg van voormalig Heracles-trainer John Stegeman werd met met name vanwege de tweede helft met 4-0 van de Twentse hoofdstad teruggestuurd naar de Overijsselse. Daar viel – op pakweg de eerste dertig minuten van de wedstrijd na – ook weinig op af te dingen.

Lennart Czyborra, die vorige week bij Feijenoord liet zien fabelachtig een doelpunt te kunnen voorkomen, toonde nu dat hij ze net zo fabelachtig kan maken. Na een kwartier brak hij de ban door na een fantastische aanname de bal loeihard in de PEC-goal te poeieren. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelde offensief, liet daardoor veel ruimte aan de tegenstander, wat riskant was en bleef, maar dwong daarmee blijkbaar ook geluk af, want de Zwolse spits Mustafa Saymak schoot kort na de Almelose voorsprong op de lat. PEC kwam nog een paar keer vaker gevaarlijk door, maar faalde in de afwerking. Tot zichtbaar leedwezen van Stegeman.

Niettemin was Heracles met vlotte combinaties een tempowisselingen voor eigen publiek, zeker naarmate de wedstrijd vorderde, heer en meester. Bovendien toonde Janis Blaswich bij Zwolse counters weer eens aan een uitstekende doelman te zijn. Een revelatie bij de Heraclieden was – waar dan ook op het veld – Orestis Kiomourtzoglou. Het enige kritiekpunt is dat het lang duurde, tot halverwege de tweede helft, alvorens de 2-0 op de borden kwam. Sylvester van der Water rondde toen een heerlijke aanval af. Mauro Junior nam op slijten van Joey Konings tien minuten voor tijd de derde voor zijn rekening en Konings zelf greep de blessuretijd aan voor nummer vier.