Heracles pakt punt en Dessers scoort z’n eerste treffer

Geplaatst op 24 augustus 2019 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het tweede punt van het seizoen is voor Heracles binnen. Het werd vanavond in Almelo tegen Vitesse 1-1. In de eerste helft liet Heracles zich nog de kaas van het brood eten, tot de rust hield de ploeg stand, maar in de tweede kwamen de Heraclieden achter, maar speelden ze beter en scoorden ze de verdiende gelijkmaker. Er had in de slotfase zelfs nog meer ingezeten, maar over de hele wedstrijd was 1-1 terecht.

De openingstreffer van de gasten uit Arnhem kwam op naam van vleugelspits Bryan Linssen, die na zijn vertrek bij Heraclied allen maar beter is geworden. Overigens deden bij Vitesse nog twee ex-spelers van de Almeloërs mee, te weten keeper Remco Pasveer en middenverder Oussame Tannane.

Het was voor Cyriel Dessers mooi dat hij de gelijkmaker van Almelo voor zijn rekening nam, want dáár was alles op gericht: de ban breken door voor het eerst in de kleuren van Heracles te scoren, van de hatelijke nul af te komen. Hij kan de vertrokken voorhoede (Dalmau, Kuwas en Peterson) niet vervangen, zeker niet in zijn uppie, daar moeten ook Mauro Junior en Sylvester van der Water aan meewerken. Het was vanavond Van der Water die de winnende goal had kunnen misschien wel had moeten maakte, maar hij miste de accuratesse en het fortuin. Er is nog geen reden om te wanhopen. Dat geldt voor het hele team, want ondanks een schamele twee punten is het spel in het algemeen overtuigend, op de sof tegen Heerenveen na. Wat niet wegneemt dat winst geboden is om wat meer ontspannen te kunnen voetballen.