Heracles pakt in absolute slotfase een punt tegen Vitesse

Geplaatst op 7 maart 2015 door   ·   2 Reacties

AVDICALMELO – Heracles Almelo heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met Vitesse. De Almeloërs leken onnodig te verliezen door een treffer in de eerste helft van Bertrand Traore, maar Denni Avdic redde in de absolute slotfase een punt.

De Almeloërs hadden weinig in te brengen in het eerste bedrijf. De Arnhemse gasten speelden niet eens op hun maximale kunnen, maar controleerden de wedstrijd tamelijk eenvoudig. Via  Wout Weghorst kreeg de thuisploeg één goede kans, maar zijn inzet rolde nipt voorlangs. Verder was het alleen Vitesse dat gevaar stichtte. Het kreeg een handjevol goede kansen, waarvan er eentje werd benut. Bertrand Traore voorkwam een eigen doelpunt van Jeroen Veldmate, door de bal vlak voor de lijn binnen te werken. Vitesse speelde bij vlagen snel positiespel op de helft van Heracles, waar Heracles geen antwoord op had. Heracles mocht blij zijn dat het met een 0-1 tussenstand aan de thee mocht.

Met een ingebrachte Simon Cziommer kwamen de Heraclieden stukken feller uit de catacomben. Binnen twee minuten kreeg Brahim Darri de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot wild over. Even later scoorde Bryan Linssen bijna de gelijkmaker, maar hij deed dat met zijn hand en ontving geel. Ondanks de korte opleving van Heracles, was het Vitesse dat de wedstrijd na een uur spelen in het slot kon gooien. In het tijdbestek van anderhalve minuut kreeg het vier grote mogelijkheden, maar Bram Castro hield met kunst en vliegwerk zijn doel schoon.

In tegenstelling tot voor rust, was het na rust voor beide doelen gevaarlijk. Een gelijkmaker van Heracles hing in de lucht, maar ook de Arnhemmers kregen, vooral in de persoon van Traore, kansen om de winst veilig te stellen. Na deze attractieve fase waarin het spel op en neer golfde, ging de wedstrijd op een lager pitje verder. Vitesse kwam wat meer aan het controleren, waardoor Heracles moeite had om voor gevaar te zorgen. Linssen kreeg een kwartiertje voor tijd een goede kans, maar zijn schuiver schoof voorlangs. Heracles had het overigens vooral aan doelman Castro te danken, dat de ploeg überhaupt nog voor een punt kon gaan. Hij hield zijn doel knap schoon.

Met nog vijf minuten op de klok leek de wedstrijd in 0-1 te eindigen, maar Darri kreeg een honderd procent kans om zijn oude ploeg pijn te doen. Oog in oog met Eloy Room miste hij echter jammerlijk. Ook Bryan Linssen kon Heracles in de levendige slotfase niet op gelijke hoogte brengen. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Room. Maar de laatste lange bal van het duel, kwam voor de voeten terecht van invaller Denni Avdic, die binnenschoof en Heracles een meer dan terecht punt bezorgde.

Heracles Almelo – Vitesse 1-1 (0-1)
21. Traore 0-1, 90+3 Avdic 1-1.

Scheidsrechter: Kuipers