Vrijdag 29 maart 2024

Heracles pakt in en tegen Groningen eerste driepunter

Geplaatst op 31 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN/ALMELO – Aan twee heerlijke schoten van ruime afstand dankt Heracles vanavond de zege op in en op Groningen. Het werd in het stadion van de groenwitten 1-2. Voor rust scoorde Silvester van der Water de 0-1. Hij wist in voorgaande wedstrijden grote kansen te missen, maar knalde nu van ruim buiten de zestien raak. Dat zal zijn zelfvertrouwen opvijzelen. Kort na de pauze kwam Groningen eerst via Django Warmerdam langszij, maar uiteindelijk pegelde Lennart Czyborra de 1-2 binnen, ook van aanmerkelijke afstand.

Zo onthielden de Almeloërs hun Groningse opponenten de eerste volle winst voor eigen publiek en schreef Heracles zelf, nota bene op vreemde bodem, de eerste driepunter van het seizoen bij. Daarmee valt vermoedelijk een zware last van de schouders van de selectie en van de technische staf. De ontlading na afloop binnen en buiten de lijnen getuigde ervan.

Spannend en matig
Het was behalve een spannende ook en vooral een heel matige wedstrijd. Wat dat betreft waren de doelpunten van afstand veelzeggend voor de wedstrijd, want via de combinatie lukte er zowel bij de Groningers als bij de Almeloërs weinig. Wel had Heracles zeker in de eerste helft het beste van het snel, vooral in de omschakeling, maar in de tweede helft werd het pressievoetbal van Groningen toch wel heel heftig. Het was het vanuit Almelo’s oogpunt ultra-gevaarlijk en bovendien ging de ploeg van trainer Frank Wormuth steeds onrustiger spelen, maar hield het team uiteindelijk toch stand. De eerste overwinning is binnen, Heracles haakt aan bij de middenmoot en volgende week komt de huidige koploper Willem II (al kan dat morgen anders zijn) naar Almelo.