Donderdag 28 maart 2024

Heracles poetst echec RKC uit met toverspel tegen VVV

Geplaatst op 9 november 2019 door   ·   3 Reacties

ALMELO – In een flitsende wedstrijd met een uitblinkende spits Cyriel Dessers heeft Heracles de schande van Waalwijk uitgepoetst door thuis tegen VVV met 6-1 te winnen en zich zo te revancheren voor de nederlaag bij RKC. Dessers maakte een loepzuivere hattrick met drie goals in één helft. Het spel van de Almeloërs sprankelde bij vlagen. Waarbij wel moet worden aangetekend dat VVV een kansloze ploeg is, terwijl RKC juist aangenaam voetbalt.

Het publiek in Almelo kreeg vanavond hoe dan ook wat het wilde: een gedreven ploeg die met ruime cijfers won.

De formatie van trainer Robert Maaskant werd in Almelo op onthutsende wijze op alle fronten afgetroefd, ook al doordat Heracles intrinsiek gemotiveerd was zichzelf na de zeperd van vorige week te herpakken door te winnen. Er werd aanhoudend druk gezet en de Venlose doelman Thorsten Kirschbaum moest van meet af aan alle zeilen bijzetten, en dan nog vergeefs ook, al werden in die fase veel riante mogelijkheden door de thuisploeg niet benut.

Na een klein half uur, want zo lang duurde het, drukte Heracles het overwicht toch uit in een voorsprong toen Alexander Merkel zijn eerste treffer voor de club maakte door een vlekkeloze aanval over meerdere schijven af te ronden. Vijf minuten voor rust bracht Sylvster van der Water met een heerlijke goal de tweede namens Heracles op de borden na een werkelijk oogstrelende combinatie met Navajo Bakboord.

Na de rust ging het hard, vooral doordat het op de heupen kreeg. Hij maakte de 3-0 door een voorzet binnen te glijden. Mauro Junior scoorde de 4-0 ter afronding van weer een fluwelen combinatie, Dessers nam de vijfde weer voor zijn rekening, ging op zoek naar de zesde (zijn derde) en vond die ook. Het was Peter van Ooyen die daarvoor de eretreffer, als je daar al van kunt spreken, scoorde, wat ook weer veelzeggend was, dat een voormalig Heraclied voor VVV moest scoren.

FOTOGRAFIE: heracles.nl