Donderdag 18 april 2024

Heracles raakt in Den Haag het spoor nog verder bijster

Geplaatst op 3 februari 2019 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG/ALMELO – Een onmachtig Heracles heeft vanmiddag de late wedstrijd in Den Haag met 2-0 verloren. Wéér een nederlaag voor de Almeloërs die het seizoen zo glansrijk begonnen, maar na de winterstop dof en mat ogen.

Het was tot tien minuten voor tijd wel een spannende pot in de residentie, zonder goed voetbal, maar met kansen aan beide kanten. In de eerste minuut van de laatste tien scoorde Tomas Necid en in de laatste nogmaals.

Op de verdediging
Op zijn minst opvallend was dat Heracles wederom sterk verdedigend was ingesteld en dat trainer Frank Wormuth topscorer Kristoffer Peterson buiten de ploeg liet. Hij mocht enkele minuten voor tijd invallen, maar te laat en te weinig. Een speler die al een vormcrisis heeft zal hier vermoedelijk niet beter van worden, want het draagt niet bij aan het kweken van zelfvertrouwen. En de debutant in de basis, Joey Konings, viel niet echt op, zeker niet ten positieve, op een strak schot op doel na.

Onzuiver en pech
Al in de derde minuut scoorde Erik Falkenburg namens de Hagenezen, maar hij kopte de bal centimeters buitenspel staand binnen de palen. Vervolgens moest de Almelose keeper Janis Blaswich nog een paar keer redding brengen. Aan de andere kant kreeg ook Brandley Kuwas een paar mogelijkheden, maar gebrek aan zuiverheid én een dosis pech stonden een Almelose treffer in de weg. Ook de na een blessure teruggekeerde Haagse keeper Robert Zwinkels (op een Haags spandoek SupahKeepah genoemd) stond succes voor Kuwas in de weg.

Gouden wissel
Na de thee gingen beide ploegen er wat steviger in en werden er dientengevolge kaarten uitgedeeld. Echt grote kansen, laat staan uitgespeelde, ontstonden er niet door. Tot trainer Alphons Groenendijk besloot te proberen iets te forceren door een extra spits bij te zetten, Tomas Necid, die voor het eerst sinds lange tijd weer eens werd ingebracht. Het bleek een gouden wissel, want hij scoorde twee keer. En uiteindelijk had Den Haag er ook meer recht op dan Heracles.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer