Heracles relatief makkelijk naar achtste finales beker

Geplaatst op 25 oktober 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het was dik een half uur slappe hap bij Heracles-Hoek, maar toen scoorde Kristoffer Peterson de bevrijdende 1-0 en halverwege was de wedstrijd gespeeld doordat Jamiro Monteiro er op slag van rust 2-0 van maakte. Hoek deed produceerde nog wel de eretreffer, maar en kwartiertje voor het einde was het weer Peterson die scoorde en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Gedurende het eerste half uur was de hoofdklasser, op basis van Zeeuwse passie, gelijkwaardig aan de Almelose eredivisionist. Verder dan een kopbal van Vincent Vermeij, die in de basis-elf van trainer John Stegeman de voorkeur kreeg boven Paul Gladon, die hem twintig minuten in het tweede bedrijf wel verving omdat Vermeij meerdere kansen om zeep hielp, kwam Heracles in het eerste half uur niet. Tot in het derde kwartier de Almelose goals vielen.

Niek van Sprundel, de topscorer van Hoek, soleerde een kwartier na rust voorbij keeper Harm Zeinstra en miste niet. Tien minuten later bracht Peterson de marge weer op twee en daarmee was de wedstrijd gelopen.

Heracles-Hoek 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 35 Peterson 1-0, 43 Monteiro 2-0, 58 Van Sprundel 2-1, 76 Peterson 3-1
Opstelling Heracles Almelo: Zeinstra, Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Baas, Monteiro (80. Agbaljan), Niemeijer, Van Ooijen, Navratil (63 Kuwas), Vermeij (66 Gladon), Peterson