Dinsdag 16 april 2024

Heracles sluit eerste helft seizoen helft af met remise

Geplaatst op 22 december 2019 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN/ALMELO – Heracles pakte dit weekend in Heerenveen een punt door in het Abe Lenstra Stadion met 1-1 gelijk te spelen. Daarmee is alles gezegd over de laatste wedstrijd van beide teams voor de winterstop.

Het was ook een terechte uitslag, want geen van beide ploegen verdiende meer dan een gelijkspel. Beide goals vielen kort na elkaar, want tien minuten na rust scoorde Cyriel Dessers de openingstreffer namens Heracles en dik een minuut later bracht Joey Veerman al de gelijkmaker op de borden. Het bleken de enige doelpunten van een verder vrij tamme wedstrijd te zijn.

Vorig seizoen won Heracles nog in Friesland want toen werd het in een spectaculaire wedstrijd 3-5. Daar stond tegenover dat Heerenveen dit seizoen de heenwedstrijd in Almelo met 0-4 had gewonnen. Dat waren nog doelpuntrijke voetbalpotjes, vanavond niet, en eigenlijk zat er ook amper spanning op.

Blaswich redt Heracles
Dat de Almeloërs een punt overhielden aan de reis naar Friesland was voor een belangrijk deel te danken aan hun keeper, want Janis Blaswich redde een aantal malen knap, met als één van de belangrijkste keringen het stoppen van een strafschop van Hicham Faik.

Beide ploegen gaan als middenmoters de winterstop in, waarbij Heerenveen twee punten meer heeft verzameld dan Heracles. Ze azen beiden op een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op de nacompetitie met als inzet een Europees ticket.