Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Heracles speelt matig, maar gaat wél voor Eupees ticket

Geplaatst op 22 februari 2019 door   ·   3 Reacties

VENLO/ALMELO – Welgeteld twee mooie acties en dito schoten van spits Kristoffer Peterson in de eerste helft en een fraai benutte penalty van Mo Osman in de tweede helft waren de wapenfeiten van Heracles, dat door de strafschop vanavond niettemin met 0-1 won in de Koel in Venlo.

Tot veel meer kwamen de Almeloërs niet. Ze hadden het geluk dat VVV ook een slechte wedstrijd speelde, maar in de tweede helft minimaal een doelpunt had verdiend, want meer druk zette en vrije kansen creëerde, maar in de afwerkimg faalde. De ploeg van trainer Maurice Steijn was trouwens aangeslagen door de ernst van de blessure (verdraaide knie) van Jerold Promes.

Heracles fortuinlijk
Het was zo’n wedstrijd waarin de (Duitse) keepers uitblonken: Janis Blaswich bij Heracles en Lars Unnerstall bij VVV. Het doelpunt van Heracles kwam met fortuin tot stand, want de strafschop was wel terecht, maar de duw die VVV-verdediger Nils Röseler uitdeelde was tamelijk knullig. Eigenlijk verdiende VVV wel een punt, maar het zat de Venloërs niet mee.

Strijd voor Europees ticket
Heracles staat voorlopig vijfde, al kan dat na het spelen van de andere wedstrijden zondagmiddag weer anders zijn, maar van belang vinden ze in Almelo vopral dat ze definitief veilig zijn en nu voluit kunnen gaan voor een Europees ticket via de nacompetitie.

FOTO: Ber Letteboer

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Paul says:

  Zou geweldig zijn als Heracles Europees voetbal zou halen.Het is nog een relatief lange weg te gaan en op die weg zijn er nog een aantal hindernissen te nemen.
  Belangrijkste voor dit moment is de veiligstelling voor volgend seizoen wat ook perspectief biedt om spelers te behouden en nieuwe spelers vast te leggen. Wat betreft Mark Jan Fredderus;
  LOAD GOAN ! Tim Gillissen wordt zijn opvolger let maar op !!

 2. Jeroen says:

  Met 35 punten ben je veilig Paul, daar hoeven we ons niet meer druk om te maken. Nu al dromen over Europees voetbal is veel te vroeg, buiten het feit dat we Europees niets te zoeken hebben. Dat zijn trouwens meer clubs in de subtop, maar dat mag duidelijk zijn. Het zou voor Heracles weer mooie zijn als ze ooit weer eens Europa in mogen.

  Fledderus hadden ze vorige week al een hand voor bewezen diensten moeten geven. Als je met een club gaat praten, terwijl je bij Heracles nog volop in de leer bent en bij deze club de kans hebt gekregen om je het vak eigen te maken, dan ben je als mens geen knip voor de neus waard en kun je beter vertrekken, en wel direct!

  • Geurt says:

   Bij de OAD moeten ze er niet denken dat jullie het weer eens zouden gaan proberen in het buitenland…hahahahahhaaaa,,,
   Zelfs de Holterberg krijg je die chauffeurs niet meer op met een busje vol van die piepkuukns.
Archief