Heracles speelt matig, maar gaat wél voor Eupees ticket

Geplaatst op 22 februari 2019 door   ·   3 Reacties

VENLO/ALMELO – Welgeteld twee mooie acties en dito schoten van spits Kristoffer Peterson in de eerste helft en een fraai benutte penalty van Mo Osman in de tweede helft waren de wapenfeiten van Heracles, dat door de strafschop vanavond niettemin met 0-1 won in de Koel in Venlo.

Tot veel meer kwamen de Almeloërs niet. Ze hadden het geluk dat VVV ook een slechte wedstrijd speelde, maar in de tweede helft minimaal een doelpunt had verdiend, want meer druk zette en vrije kansen creëerde, maar in de afwerkimg faalde. De ploeg van trainer Maurice Steijn was trouwens aangeslagen door de ernst van de blessure (verdraaide knie) van Jerold Promes.

Heracles fortuinlijk
Het was zo’n wedstrijd waarin de (Duitse) keepers uitblonken: Janis Blaswich bij Heracles en Lars Unnerstall bij VVV. Het doelpunt van Heracles kwam met fortuin tot stand, want de strafschop was wel terecht, maar de duw die VVV-verdediger Nils Röseler uitdeelde was tamelijk knullig. Eigenlijk verdiende VVV wel een punt, maar het zat de Venloërs niet mee.

Strijd voor Europees ticket
Heracles staat voorlopig vijfde, al kan dat na het spelen van de andere wedstrijden zondagmiddag weer anders zijn, maar van belang vinden ze in Almelo vopral dat ze definitief veilig zijn en nu voluit kunnen gaan voor een Europees ticket via de nacompetitie.