Heracles nu bijna verzekerd play-offs Europees voetbal

Geplaatst op 19 april 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het was uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning, maar met de 2-1 zege van vanavond op Heerenveen heeft Heracles zich nadrukkelijk gemeld voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. De winst was over het geheel genomen nauwelijks verdiend, want er waren periodes dat Heerenveen meer dreiging in het spel legde. Zeker in de eerste helft stichtten de Friezen meer gevaar dan de Twenten. De beste Heraclied was weer eens doelman Janis Blaswich.

Blaswich moest geregeld redden en deed dat op weergaloze wijze, nadat vooral de verdedigingslijn voor hem onzeker acteerde en gaten liet vallen. Niettemin kwam Heracles door de openingstreffer van Brandley Kuwas vanaf elf meter op het halve uur op 1-0, maar verzuimde vervolgens een marge van twee te realiseren, wat toen óók had gekund. Gaandeweg hing de gelijkmaker van Heerenveen meer in de lucht dan een grotere voorsprong. Nog voor rust kon Heerenveen langszij komen. De gelijkmaker kwam tot stand uit door een strafschop die Sam Lammers benutte.

In de tweede helft ging het gelijk op, meer spannend dan sprankelend, al had Heracles meer drang naar voren dan in de eerste helft, mede doordat Heerenveen bewust koos voor het achterover leunen om te proberen vanuit de omschakeling tot scoren te komen.

In grote delen van de wedstrijd na rust had Heracles het beste van het spel én de betere kansen, maar qua dreiging kon het alle kanten op. Dat het uiteindelijk de thuisploeg was die het surplus aan balbezit tot uiting bracht in de 2-1 was te danken aan Adrián Dalmau, want de frèle Spanjaard maakt met zijn zestiende goal van het seizoen de derde van en beslissende van de wedstrijd: 2-1.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer