Heracles stunt en pakt een punt in Eindhoven

Geplaatst op 15 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

img_0332
EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft voor een stunt gezorgd, door PSV in eigen stadion op een gelijkspel te houden. Samuel Armenteros en Gaston Pereiro scoorden beide voor rust. Na de hervatting was het PSV dat op jacht ging naar de voorsprong, maar er niet in slaagde de geweldig keepende Bram Castro nogmaals te passeren. Hierdoor bleef het bij 1-1, een gelijkspel dat door de Almeloërs als een overwinning gevierd werd.

Zoals verwacht mocht worden was het PSV dat in eigen stadion het spelbeeld bepaalde. De Eindhovenaren kwamen tot enkele goede kansen, maar slaagden er niet in te scoren. Gáston Pereiro slaagde er niet in vanuit kansrijke positie doelman Castro te passeren, terwijl Luuk de Jong zijn kopbal de paal zag raken. Defensief geklungel bij de landskampioen leverde Heracles de voorsprong op. Héctor Moreno en Siem de Jong slaagden er niet in de bal weg te werken, waarna Samuel Armenteros wist te profiteren en Heracles op voorsprong bracht. PSV wist al snel orde op zaken te stellen, Castro keerde de inzet van Luuk de Jong, waarna Pereiro simpel kon profiteren.

Na rust zette PSV aan en moest Heracles zich beperken tot verdedigen. De Eindhovenaren kregen een ruim aantal kansen, maar troffen keer op keer doelman Castro als hinderlijke sta-in-de-weg. invaller Oleksandr Zinchenko en De Jong waren dichtbij een doelpunt. Ook in de slotfase had PSV het duel nog kunnen beslissen. Steven Bergwijn en invaller Zinchenko wisten de doelman van Heracles eveneens niet te passeren. Daardoor bleef het bij 1-1, een gelijkspel wat de Eindhovenaren een hels fluitconcert opleverde. Heracles kon het niet deren. De Almeloërs vierden het punt, terecht, als was het een overwinning.

PSV – Heracles Almelo 1-1 (1-1)
Score: 39. Armenteros 0-1, 41. Pereiro 1-1.
PSV: Zoet, Brenet, Schwaab, Moreno, Willems, S. De Jong (71. Zinchenko), Ramselaar (90+1. Lammers), Pröpper, Pereiro, L. De Jong, Bergwijn (84. Narsingh).
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Bruns, Pelupessy, Duarte, Navratil (78. Van Ooijen), Armenteros (90+1. Vermeij), Kuwas.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Gele kaart: L. De Jong (PSV) Te Wierik (Heracles Almelo)
Toeschouwers: 33.000.