Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Heracles terug op aarde na verlies bij de hekkensluiter

Geplaatst op 3 november 2018 door   ·   2 Reacties

BREDA/ALMELO – In de slotfase van een boeiende pot voetbal heeft Heracles vanavond met 2-1 verloren bij NAC in Breda. Het was een enerverende wedstrijd doordat beide ploegen voor de winst speelden en naarmate de wedstrijd vorderde meer risico namen, zeker in de tweede helft.

NAC ging voor een driepunter om de rode lantaarn kwijt te raken en Heracles om bij de top van de eredivisie te blijven. Qua statuur en selectie hoort NAC op dit niveau, maar trainer Mitchell van der Gaag, zo succesvol met Excelsior Rotterdam, krijgt de Schwung er nog niet in. De zege in en voor Breda was daar dus zeer welkom. Al is de grote vraag waarom Anouar Kali van NAC de finish haalde na een helse overtreding c.q aanslag op Kristoffer Peterson, waar zowel scheidsrechter Makkelie als de VAR geen kwaad in zagen.

Te makkelijk
Heracles verzaakte in de eerste helft door het allemaal net iets te gemakkelijk op te nemen. Na zo’n twintig minuten scoorde Luka Ilic en die 1-0 was ook de ruststand. Heracles beperkte de doelzucht tot enkele afstandsschoten van erkende kanonnen Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas, die van trainer Frank Wormuth weer eens een basisplaats kreeg.

Tandje bij
Na de rust zetten de Almeloërs een tandje bij en toonde Kuwas dat hij altijd bij de eerste elf moet horen vanwege zijn kenmerkende acties vanaf de rechterflank naar binnen om dan een striemend schot op doel los te laten. Wormuth zette in de tweede helft Adrián Dalmau voor Jesper Drost op het veld. Kuwas rechts vanaf de middenlijn en Dalmau centraal zou een vaste keuze moeten zijn, met op links Peterson, ook al moet de Zweed nu al weken wachten op zijn achtste treffer. Hij blijft op zeven staan, maar dat komt wel goed, want hij was met een schot op de paal vanavond dichtbij en Kuwas scoorde vanavond zijn vijfde.

Late goal
Heracles was naarmate de wedstrijd vorderde dreigender dan NAC, maar de thuisploeg ging uiteindelijk met drie punten strijken door een late goal van Mitchell te Vrede. Dat had mede te maken met slecht verdedigende Dario van den Buijs die ‘op’ was en al een tijdje op zijn laatste benen liep, maar pas na de 2-1 werd vervangen door Wormuth.

NAC–Heracles 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 21 Ilic 1-0, 60 Kuwas 1-1, 88 Te Vrede 2-1
Arbiter: Makkelie
Geel: Van den Buijs, Osman (Heracles), Kali (NAC)
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann (41 Sama), Van den Buijs (89 Vermeij), Van Hintum, Duarte, Osman, Merkel, Drost (46 Dalmau), Kuwas, Peterson

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul says:

    Ik vond het een schande wat Heracles liet zien. Veel te weinig inzet, enorm veel balverlies, zelden de ‘tweede’bal veroveren. Nee, het was drie keer niks.
    Kijk hoe men de tegengoals om de oren krijgt, tjonge zeg is dat nu verdedigen?
    v.d. Buijs krijgt van mij een 3, en Breukers een 4. O wat erg, en dan ben je de hele week, iedere dag, met voetbal bezig en krijgt daar een heel behoorlijk salaris voor.

  2. Jeroen says:

    Het gaat te ver om Van den Buijs als schuldige aan te wijzen, maar de manier hoe hij Zwolle (slap ingrijpen op het moment dat de voorzet wordt gegeven) en nu weer de goal van NAC (weer slap ingrijpen) geeft mij te denken over de kwaliteiten die deze jongen zou hebben. Verdedigen doe je als een kerel en niet als een dweil! Hij is groot maar fysiek komt hij telkens tekort. Daar kun je aan werken door veel aan krachttraining te doen. Ik weet niet of hij daar veel tijd in stopt, maar dat zou een goed advies zijn. Met zijn lengte moet hij zich fysiek niet door Te Vrede in de luren moeten laten leggen.
Archief