Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Heracles thuis tegen PSV puur op effectiviteit geklopt

Geplaatst op 18 augustus 2019 door   ·   4 Reacties

ALMELO – Heracles verloor vanavond met 0-2 van PSV dat een technisch surplus etaleerde. Een gelijkspel zat er geruime tijd in, omdat Heracles knokte voor wat het waard was. Ook bij rust, toen het 0-1 stond, kon het nog alle kanten uit, temeer daar de Almeloërs er vol voor gingen en zeker na de thee gelijkwaardig waren. De uiteindelijk beslissende tweede goal voor PSV zou de beslissing blijken.

PSV verdiende de overwinning ook het meest omdat het gecontroleerd speelde, vroeg druk zette en een aantal spelers heeft die het verschil maakten, ook al speelden de Eindhovenaren zeker niet groots. Heracles voetbalde vooral gepassioneerd en was in de regel niet minder qua spelopvatting en – uitvoering, met korte combinaties in de kleine ruimte. Het probleem dat zich al vaker manifesteerde bleek ook vanavond een euvel: de efficiëntie in de afronding.

Vanaf het beginsignaal ging de thuisploeg fris van start, met een paar fraaie schoten bekroond, die net doel misten. Silvester van der Water, Mauro Junior en Cyriel Dessers wisten zich hiermee te onderscheiden, maar scoorden dus niet.

PSV nam feitelijk tegen de verhouding in op voorsprong door de individuele klasse van Steven Bergwijn, want wat een controle en finesse. Na de rust was de situatie identiek, want Heracles duwde en drukte met oogstrelende combinaties, door het midden en vanaf de flanken, maar tot de gelijkmaker leidde het niet. Aan de andere kant stond Mohamed Ihattaren aan het eind van een effectieve aanval met een goal.

Heracles liet de kop niet hangen en bleef het proberen, maar vanwege de voorsprong met een marge van twee kwam PSV niet meer serieus in gevaar. De pot was gespeeld, dat wist ook de aandachtige trainer Sloetski van Vitesse die een kwartiertje voor tijd vertrok, omdat hij kennelijk genoeg va Heracles had gezien met het oog op volgend weekend, want dan komt hij terug, met zijn ploeg. Het is aan zijn collega Frank Wormuth van Heracles om de Almeloërs, die dan weer thuis spelen, tegen de equipe uit Arnhem de eerste driepunter te laten boeken. Mogelijk zijn dan ook aanvoerder Robin Pröpper en spelverdeler Mohammed Osman, beiden vanavond absent, want licht geblesseerd, dan weer van de partij.

foto: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Piet says:

  Een PSV wat niet eens in goede doen was, bleek akelig dodelijk. Heracles kon daar, alle goede bedoelingen ten spijt weinig tegen over stellen. Plaagstootjes daar bleef het bij. Kijk naar de handelingssnelheid en de passing bij PSV, dat zal bij Heracles vele malen beter moeten worden.
  Maar weer zien hoe het komende zaterdag tegen Vitesse uitpakt. Hun trainer zat op de tribune met de nodige vellen papier. Dat beloofd wat.

 2. Jeroen says:

  Drie nieuwe aanvallers, twee nieuw middenvelders en twee nieuwe verdedigers, wat kunnen we dan verwachten? Effectiviteit gaf de doorslag, dat is het verschil tussen top en middelmaat, dat is momenteel Heracles. Ik geef het team de tijd om zich verder te ontwikkelen met de 7 nieuwkomers. Ik heb bij vlagen een idee achter het voetbal gezien en er werden kansen gecreëerd, dat moet de Heraclessupporter vertrouwen geven.

 3. Joop says:

  Jeroen for President ?

 4. Geurt says:

  PSV had een doodeenvoudige avond en hoefde maar 70% te geven. Van Bommel kon 90 minuten relaxed op z’n kersenpit blijven zitten.
  Die mensen in Almelo, hoeveel jassen zouden die uitgetrokken hebben…? Drie ?

  We moeten het ergste voor ze vrezen. Waar was die witte kip trouwens. Hoogtepunt tot op heden op ‘t erf.
Archief