Heracles uiteindelijk toch een maatje te klein voor Ajax

Geplaatst op 26 februari 2017 door   ·   1 Reactie

AMSTERDAM/ALMELO – Heracles heeft vanmiddag in de Arena van Ajax met 4-1 verloren van Ajax. Na een redelijke eerste helft, waarin Heracles de schade beperkt hield, liep Ajax in de tweede helft alsnog weg, en terecht, want uiteindelijk, zeker naarmate de wedstrijd vorderde, gewoon beter.

Ajax kreeg van meet af van de meeste kansen, maar Heracles profiteerde in de eerste helft van de ruimte dor snel te schakelen en effectief te combineren. Het leverde de Almeloërs ook kansen op, maar Peterson wist een opgelegde mogelijkheid. Samuel Armenteros scoorde wel na een fraaie actie in een snelle uitbraak; de treffer werd -zeer discutabel – afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax was gewaarschuwd en gooide nog wat kolen op het vuur om de wedstrijd te winnen, van belang om in het spoor van Feijenoord te blijven. Kasper Dolberg loste de belofte in door een afgeweerd schot van Davy Klaassen, waarna Armenteros – ongeveer uit het niets, maar fraai gemikt, de gelijkmaker hoofdknikkend liet noteren.

Deze 1-1 was de ruststand. Na de thee waren de intenties van Ajax duidelijk: snel scoren en vervolgens doorstoten. Dit lukte, mede door wisselvallig keeperswerk van Bram Castro, die fantastische reddingen afwisselde met onhandige manoeuvres. De ingevallen Matthijs de Ligt brak de ban voor de Amsterdammers en daarna schoot Davinson Sanchez van afstand raak, wat de beslissing was. Op de valreep maakte Bertrand Traoré er nog 4-1 van.

Ajax-Heracles 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 Dolberg (23), 1-1 Armenteros (25), 2-1 De Ligt (56), 3-1 Sánchez (60), 4-1 Traoré (90)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Pelupessy en Armenteros (Heracles), Onana (Ajax)
Opstelling Heracles: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Pelupessy, Kuwas (63 Duarte), Bruns, Navratil (77 Darri), Armenteros, Peterson
Opstelling Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever (De Ligt), Klaassen, Schöne (78 De Jong), Ziyech; Traoré, Dolberg (72 Neres), Younes