Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Heracles verliest in Den Haag van een beter spelend AZ

Geplaatst op 29 september 2019 door   ·   2 Reacties

DEN HAAG/ALMELO – Op bezoek in Den Haag om daar tegen AZ te spelen verloor Heracles met 2-0 en daar viel niets op af te dingen. Weliswaar hielden de Almeloërs lang stand, maar de ploeg uit Alkmaar voetbalde beter in de combinatie en was gevaarlijker. Alleen door weergaloze doelbewaking van Janis Blaswich bleef het lang 0-0.

AZ speelde met veel druk op de bal en de spelers vonden elkaar beter dan hun collegae uit Almelo. Niettemin was er een pengel nodig om AZ in de tweede helf op voorsprong te zetten. Na een overtreding van de agressief spelende Alexander Merkel in de zestien kreeg AZ dé kans om vanaf elf meter op voorsprong te geraken, waarvan Teun Koopmeiners even dankbaar als onberispelijk gebruik maakte. Dingdong, 1-0.

Meer naar voren
Het was voor trainer Frank Wormuth reden Heracles wat meer naar voren te laten spelen. Dit leidde tot geregelde kansen voor onder meer Cyriel Dessers, Silvester van der Water en de onbevangen en heerlijk invallende Jeremy Cijntje, maar ze misten in de schoten precisie en enig geluk. Niettemin zat de 1-1 er even goed in als de 2-0.

Dat er ondanks het Haags Kwartiertje van de Almeloërs toch een 2-0 zege voor de Alkmaarse gebruikers van het Zuiderpark kwam, had te maken met de individuele klasse van Calvin Stengs die de sterke Blaswich met een fraaie schuiver voor de tweede keer liet vissen.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul says:

    Heracles kwam er totaal niet aan te pas tegen AZ.Het was voor de Almeloers gewoon een kansloze wedstrijd.
    Heracles had 30% balbezit en dat zegt meer dan genoeg.
    Zaterdag tegen Emmen, let op, wordt lastig potje.

  2. Jeroen says:

    Zo wat Paul met je balbezit? Tegen onze rooie buren was het ook zo, 70 om 30, maar het gaat er om wat je met balbezit doet. Blijven combineren tot je een ons weegt schiet niet op. Az was gewoon effectiever tov onze buren en hadden alleen niet de scherpte en troffen ook nog eens een hele goede doelman tegenover zich. Aan de overwinning van AZ viel niets af te dingen. Als deze jonkies het niveau kunnen vasthouden en ze hebben geen zware blessures, dan worden ze 3e.
Archief