Vrijdag 19 april 2024

Heracles verliest in eigen huis onnodig van Feijenoord

Geplaatst op 21 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

joey pelupessyALMELO – In een vooral voor de rust aantrekkelijk duel heeft Heracles na een winstpartij (Willem II) en een gelijkspel (Roda JC) tegen Feijenoord zijn eerste nederlaag geïncasseerd. Het werd in Almelo 0-1 door een treffer van El Ahmadi. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd zijn. Bij rust had het ook 3-3 kunnen staan. Na de onderbreking voor theeleut en peptalk verloor de wedstrijd aan glans.

Heracles wilde in de tweede helft wel, maar speelde zonder werkelijke overtuiging en ontbeerde net als in de eerste helft enig geluk, Feijenoord hoefde na de goal niet zo nodig meer en gokte bij al zijn consoliderende werk op een uitval om de zege definitief veilig te stellen. Zover kwam het niet, want ook de Rotterdammers waren wat dat betreft, evenals het gehaaste Heracles, onmachtig.

Geen der beide teams nam de tijd noch bezat de inventiviteit om de zeeën van ruimte op zowel het middenveld en de flanken te benutten. Het bleef bij breiwerk en broddelzucht met zo af en toe een schot dat dan óf stevig naast ging óf hoog over. Heracles voetbalde die tweede helft met te weinig overleg, aan passie en inzet geen gebrek, aan ingeniositeit en tempodrift wel. Met wat meer voetbalgogme en aandringgeluk zou de gelijkmaker er vermoedelijk, niets is zeker en zelfs dat niet, wel zijn gekomen, nu liep het uit op een onnodige nederlaag.

Volgende week moet de ploeg deze vergissing volgens trainer John Stegeman rechtzetten. Zulks dien dan te gebeuren tegen zoals Stegeman het formuleert ‘die andere koploper. Dat is ADO Den Haag en de strijd vindt komende zondag plaats achter de duinen.

Heracles – Feijenoord 0-1
Scoreverloop: 29. El Ahmadi 0-1.
Opstelling Heracles: Castro, Breukers (79. Vermeij), Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bel Hassani, Bruns, Navratil (70. Kuwas), Gladon, Darri.
Opstelling Feijenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg, El Ahmadi, Kuyt (90. Van der Heijden), Vilhena, Berghuis (70. Basacikoglu), Jørgensen (90+3. Kramer), Toornstra.
Gele kaart: Basacikoglu en Karsdorp
Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 11.300