Heracles verliest in eigen huis schlemielig van PSV: 1-2

Geplaatst op 28 januari 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Heracles heeft vanavond de reeks verlieswedstrijden (sinds de winterstop nog geen punt gesprokkeld) vervolgd door thuis met 1-2 thuis het schip in te gaan tegen PSV. Hoewel de ploeg uit Eindhoven wel het betere van het spel had, was het verlies van de Almeloërs onnodig. Met veel geluk, een van richting veranderd schot van Davy Pröpper, die in de belangstelling staat van Zenit Sint Petersburg, kwam PSV drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd aan zijn tweede en beslissende doelpunt.

PSV nam na vijf minuten in de tweede helft de leiding door een treffer van Bart Ramselaar. Het was tien minuten voor tijd Samuel Armenteros die de op fraaie wijze de bevrijdende gelijkmaker voor zijn rekening nam, overigens op voortreffelijk aangeven van Brandley Kuwas. Het was behalve voor de club ook voor de spits zelf een opluchting, want vroeg in de wedstrijd had hij verzuimd Heracles op voorsprong te zetten door vanaf de elfmeterstip opzichtig te falen.

Kwestie gerechtigheid

Dat de ervaren Armenteros tien minuten voor tijd alsnog deed wat hij na tien minuten in de eerste helft naliet (zijn negende goal van dit seizoen scoren) was een kwestie van gerechtigheid. Ook voor de wedstrijd, want Heracles had zeker een gelijkspel verdiend. Ofschoon PSV qua veldspel een surplus tentoonspreidde (twee doelpunten, zij het offside), legde Heracles een betere wedstrijdmentaliteit aan de dag, met veel drang naar voren.

Wil om te winnen

Heracles wilde net als vorig seizoen van PSV winnen (en in zekere zin ook van zichzelf) en had, zoals dat heet, veel drang naar voren, met uiteindelijk de deze week gecontracteerde Kristoffer Peterson (voor Brahim Darry) en Vincent Vermeij (voor Peter van Ooijen). Het mocht niet baten, want nadat Heracles-verdediger Mike te Wierik bijna het tweede PSV-doelpunt maakte door de bal volkomen verkeerd te raken, was het uiteindelijk Pröpper die, zij het ook via een Heracles-been, de gelukkige 1-2 liet aantekenen.

Heracles–PSV 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 50 Ramselaar 0-1, 74 Armenteros 1-1, 87. Pröpper 1-2.
Opstelling Heracles: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Breukers, Pelupessy, Bruns (77 Duarte), Van Ooijen (73 Vermeij), Kuwas, Armenteros, Darri (60 Peterson)
Opstelling PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems (68 Brenet), Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Pereiro (79 Bergwijn), Luuk de Jong, Ramselaar (84 Siem de Jong)
Arbiter: Kevin Blom.
Geel: Te Wierik en Bruns (Heracles)
Toeschouwers: 11.203