Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Heracles verliest serieuze oefenpot tegen Fiorentina

Geplaatst op 1 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

APELDOORN/ALMELO – Heracles weet ook weer wat verliezen is, wat ging vanavond in Apeldoorn met 2-0 kopje onder tegen Fiorentina.

Het was een terechte nederlaag, en wellicht ook een noodzakelijke, want iedereen is er nu van doordrongen dat de ploeg nog geen wonderteam is, hoewel er veel talent huist in de selectie van trainer Frank Wormuth, want ook dat kwam vanavond aan het licht. Het has in de slotfase nog zomaar 2-2 kunnen worden.

Wormuth koos voor het eerst een mix van jongeren en gearriveerden, onder wie Brandley Kuwas, die meteen de gevaarlijkste man was aan Almelose zijde. Hij stichtte in de aanvangsfase gevaar, maar het was de ploeg uit Florence die de doelpuntenban brak. Valentin Eysseric benutte een penalty toen Bart van Hintum binnen de zestien in de fout ging.

Kort daarna kreeg Reuven Niemeijher rood voor een inderdaad onnodig harde charge. Vlak voor de thee bracht Federico Chiesa de 2-0 voor de Florentijnen op het bord.

Wel kansen, geen goals
Heracles liet de kop evenwel niet hangen, ook niet in het tweede bedrijf, waarin het team na een gesprek met de scheids weer met elf man mocht aantreden, Integendeel, want de ploeg creëerde tegen de wat gemakzuchtige coryfeeën van Fiorentina een redelijk aantal kansen, maar verzuimde te scoren.

Zondag voetbalt Heracles in en tegen Helmond en de Almeloërs beginnen de competitie volgende week zaterdag in de Arena tegen Ajax.

FOTO: Heracles

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief