Woensdag 24 april 2024

Heracles verliest thuis na inhaalrace alsnog van Willem II

Geplaatst op 2 april 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles verloor vanavond in het eigen stadion met 3-4 van Willem II. Op slag van rust kwamen de Tilburgers op 0-1 en ze liepen in de tweede helft uit tot 0-3, waarop Heracles met veel inzet en spirit terug kwam tot 2-3, waarna Willem II drie minuten voor tijd de 2-4 scoorde, waarna Heracles weer aansloot, met 3-4, maar uiteindelijk te weinig (blessure)tijd had voor 4-4.

Spanning en sensatie in Almelo, maar geen punten. Jammer, werd in de catacomben gezegd, maar soms krijg je te veel (afgelopen weekend) en soms te weinig (afgelopen avond) – dat is ook voetbal. Als kijkspel was de wedstrijd vanavond Almelo enerverend en uiteindelijk ook nog spannend, dat is ook wat waard.

Even sterk
In de eerste helft ontliepen beide teams elkaar weinig tot niets in kracht, waarbij Adrián Dalmau en Brandley Kuwas namens Heracles goede mogelijkheden kregen en Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis namens Willem II. Alexander Isak zette de ploeg van Adrie Koster (heerlijke trainer, altijd op techniek en voortdurend in de aanval) in de slotseconden van het eerste bedrijf op 0-1, al werd het hem ook niet lastig gemaakt.

Na de pauze drukte Heracles meer zijn stempel, maar het leidde er ook toe dat op het middenveld steken vielen en gaten, waar de tricolores (overigens in rood uit-tenue) dankbaar en watervlug van profiteerden, met weer en doelpunt van Isak en even later leek het beslist toen Pavlides 0-3 afdrukte.

Achtbaanvoetbal
Kuwas leek met zijn specialiteit de eer te redden, maar zijn 1-3 was het begin van achtbaanvoetbal. Het kon alle kanten op, zelfs de goede. Joey Konings mocht de aansluitingstreffer maken, maar Marios Vrousai leek de ban voor Willem II te breken met de 2-4, maar nog was Heracles niet verloren, want Adrián Dalmau bracht de zwart-witten met zijn 3-4 terug, en toen was er nog vijf minuten blessuretijd. Bijten en bidden op de tribunes, maar de 4-4 viel niet, al had het wel bij de pot gepast.