Heracles verslaat Almelose amateurselectie ruim: 1-17

Geplaatst op 8 juli 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De spelers van de Almelose amateurselectie wilden het verschil minder dan tien laten zijn, maar ze kregen van Heracles zeventien treffers om de oren. Na de tiende van de profs scoorde Guy van Straaten van PH wel tegen: 1-10, waarna het dus nog 1-17 werd.

Voor de eredivisionist scoorde comebackkid Paul Gladon zes keer tijdens het traditionele Almeloos Feestje verpletterde de Almelose selectie van trainer Ronnnie Braak, die veel Almelose amateurclubs trainde en het komende seizoen Bornerbroek onder zijn hoede neemt.

Het wachten op het breken van de ban duurde dik vijf minuten, want toen scoorde Tarik Kada op het terrein van zondagvierdeklasser AVC Heracles, de oale groond van de aan AVC ontsproten profclub, de eerste goal van de wedstrijd, die – ook pure nostalgie – onder leiding stond van voormalig topscheids Roelof Luinge.

Na de openingstreffer vielen de doelpunten als rijpe appelen. Bij rust stond het 0-11. Na de pauze zette trainer John Stegeman tien verse krachten in het veld, alleen Gladon bleef nog een half uurtje spelen, om alvast aan het scoren te wennen.

SVZW

In principe zou Heracles, als er geen al te lange toespraken worden gehouden, volgende week zaterdag op iets meer tegenstand mogen rekenen als op Het Lageveld te Wierden tegen SVZW wordt geoefend, vanaf half drie. Vrijdag 21 juli vindt in het kader van het trainingskamp te Billerbeck een wedstrijd tegen Viktoria Köln, 25 juli wordt op het veld van DOS’37 tegen de Spaanse club Granada FC gespeeld EN 28 juli in Epe tegen De Graafschap.

Opstelling Heracles Almelo in de eerste helft: Brouwer, Breukers, Pröpper, Van den Buijs, Van Hintum, Pelupessy, Leemhuis, Van Ooijen, Kada, Gladon, Darri; tweede helft: Zeinstra, Droste, Wuytens, Van de Berg, Duarte; Jakubiak, Agbaljan, Niemeijer; Navratil, Gladon (74 Kada), Van Mieghem