Woensdag 24 april 2024

Heracles verslaat RKC en lijkt op weg naar de play-offs

Geplaatst op 8 maart 2020 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Heracles heeft vanmiddag thuis eenvoudig gewonnen van nummer laatst RKC. Het werd in Almelo 4-2. De ploeg kwam wel binnen het half uur op een 0-2 achterstand alvorens erop en erover te gaan, maar maakte vervolgens binnen vijf minuten de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. En toen was het wachten op meer. Dat kwam na rust.

Heracles doet door de zege goede zaken in de strijd om plaatsing voor de nacompetitie om een Europees ticket.

Er was weer eens een basisplaats voor Silvester van der Water, die langere tijd buiten het team werd gelaten, een lot dat nu – opnieuw – Mo Osman trof, in potentie met keeper Janis Blaswich op goal en Cyriel Dessers in de spits dé sterkhouder op het middenveld. Waarbij subiet moet worden aangetekend dat Mauro Junior vanmiddag als groeibriljant op het middenveld opviel door nuttige interventies, dreiging naar voren en creatieve oplossingen.

Twee strafschoppen
RKC opende dus verrassend het bal in Almelo, maar Heracles had het eerst moeten scoren, want kreeg wegens het neerhalen van Delano Burgzorg een strafschop, die aan Cyriel Dessers werd gegund om diens topscorerstatus op te vijzelen, maar de Nigeriianse neo-international faalde opzichtig. Hoe je een penalty moet nemen liet Clint Leemans van RKC even later zien toen Danny van den Buijs hands maakte; Leemans liet Blaswich kansloos. Even later werd het zelfs 0-2 door een treffer van Anas Tahiri namens de Waalwijkers.

Knappe aanval
Nog voor de rust herpakte Heracles zich en scoorden Van den Buijs met het hoofd en Van der Water uit een knapppe aanval de aansluitingstreffer respectievelijk de gelijkmakingsgoal. Dat was belangrijk, want met 2-2 aan de thee is toch wat anders dan met 0-2.

Toch was na rust aanvankelijk de 2-3 dichterbij dan de 3-2, maar het zat Heracles vanmiddag niet tegen, want waar RKC het liet liggen pakte Heracles het op doordat Van der Water zijn tweede maakte en Burgzorg, die daarvoor al de sterkte van de lat testte, met Heracles’ vierde het nodige zelfvertrouwen tankte.