Heracles kort voor Europees echie gelijk tegen Cordoba

Geplaatst op 23 juli 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

VRIEZENVEEN – Heracles Almelo heeft vanmiddag op het veld van DOS’37 in Vriezenveen met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Spaanse tweededivisionist SC Cordoba. In het vriendschappelijke duel stond niets anders op het spel dan voorbereiding op het Europese debuut van de Almeloërs komende donderdag tegen Arcoua uit Portugal. De eerste tweestrijd wordt gespeeld in het eigen stadion, een week later vindt de return plaats op het veld van de Portugezen.

Heracles speelde in het oefenduel in een vaste waarden-opstelling, zij het zonder Fledderus en Droste, die nog herstellende zijn, maar met Bel Hassani, voor wie zoals bekend latente belangstelling bestaat en met wiens vertrek in Almelo nadrukkelijk rekening wordt gehouden. Hij bewees vanmiddag weer eens zijn waarde voor de Heraclieden door voor de rust te scoren uit een vrije trap, al was de keeper van de Spanjaarden een uittje aan het knappen. De gelijkmaker viel enkele minuten na de rust en kwam op naam van Piosa.

Verder koos trainer John Stegeman ervoor om aanvallend ingestelde spelers Van Ooijen, Van Mieghem en Navratil een kwartiertje voor tijd te laten invallen; het wordt dringen om een basisplek in de voorste linie, want gezonde concurrentie is er genoeg.

Opstelling Heacles: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns (76 Van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani, Kuwas, Gladon (76 Van Mieghem), Darri (76 Navratil).