Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Heracles weet weer wat verliezen en irriteert zich

Geplaatst op 7 oktober 2018 door   ·   Geen reacties


ARNHEM/ALMELO – Heracles kan dan ook verliezen, zo bleek vanmiddag. De ploeg kreeg met 4-0 klop en een lesje effectiviteit van Vitesse. Er kan binnenkort iets worden rechtgezet als de Arnhemmers naar Almelo komen voor een bekerwedstrijd.

Positief is na vandaag misschien dat Heracles in het Gelredome met beide voeten op de grond is gezet en dat de onttakeling bij Willem II geen incdent was. Kortom,het hoofd uit de wolken en nu weer vol d’r tegenaan, dat moet het parool zijn. Om te beginnen volgende week thuis tegen Groningen.

Al na tien minuten bracht Navarone Foor de door blessures (Matavz) en schorsingen (Bruns) gekwelde thuisploeg in de Gelderse hoofdstad op voorsprong. Hij schoot geweldig raak van afstand. Vlak voor rust maakte Oussama Darfalu er 2-0 vanHeracles joeg na het welkomen kleedkamerverblijf op de aansluiting, maar het was opnieuw Darfalu die de voorsprong van Vitesse vergrootte. Dat was eigenlijk met nog dik twintig minuten te gaan en 3-0 op de borden de beslissing.

Er ontstond bovendien irritatie bij de Heraclieden die na de geweldige seizoenouverture misschien dachten dat ze gelijk hun naamgever de hele wereld aan zouden kunnen. Dat dit een misverstand is riep kennelijk ergernis op, en daarbij een serie gele kaarten.

De vierde treffer van Vitesse was er een kwartier voor tijd eentje van Alexander Büttner vanaf elf meter na een charge in de zestien van Lerin Duarte.

Vitesse-Heracles 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 51 Foor, 41 Darfalu, 66 Darfalu, 74 Büttner
Opstelling Heracles: Blaswich (46 Brouwer), Breukers, Rossmann (46 Sama), Van den Buijs, Van Hintum, Duarte (81 Drost), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau, Peterson
Opstelling Vitesse: Eduardo, Karavaev, van der Werff, Salter, Büttner, Serero, Ødegaard, Foor, Bero (85 Buitink), Darfalou (91 Ali) en Linssen (91) Clark
Arbiter: Kamphuis
Geel: Osman, Dalmau en Duarte (Heracles) Clarke-Salter (Vitesse)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief