Heracles wint na vroege achterstand verdiend van zwak ADO Den Haag

Geplaatst op 23 november 2014 door   ·   Geen reacties

2014-11-23 Heracles - ADO -TananeALMELO – Eredivisionist Heracles Almelo heeft zondagmiddag drie belangrijke punten in het Polman Stadion gehouden. De Almeloërs versloegen ADO Den Haag met 3-1. Heracles kwam snel op achterstand door een treffer van Mathias Gehrt, maar Oussama Tannane (twee maal) en Thomas Bruns brachten de thuisploeg voor rust nog op voorsprong.

ADO Den Haag leek aanvankelijk de betere in het Polman Stadion en was dat ook een half uur lang. De ploeg uit de residentiestad hield de controle en stond ook terecht op voorsprong. Mike van Duinen passeerde Mike te Wierik kinderlijk eenvoudig en liet Mathias Gehrt de openingstreffer aantekenen. Gaandeweg lieten de Hagenaars het overwicht echter varen en kwam de thuisploeg meer in het duel. Oussama Tannane ronde af na een mooie combinatie met Illiass Bel Hassani en dat betekende tegelijkertijd ook het kantelpunt in het duel. Heracles beet meer van zich af en zocht de weg naar het Haagse doel. Vlak voor rust zette Thomas Bruns de Almeloërs op voorsprong. Hij rondde een assist van Brian Linssen koelbloedig af. Nog geen twee minuten later zette Tannane de Heraclieden zelfs op een enigszins geflatteerde 3-1.

In de tweede helft nam Heracles aanvankelijk het initiatief en jaagde het ADO af. Dat leverde ook snel gevaar op. Onder aanvoering van de sterk spelende Simon Cziommer ging het elftal van John Stegeman op zoek naar de vierde Almelose treffer. In deze attractieve fase toonde Heracles zich heer en meester en was ADO geen schim meer van de ploeg die Heracles in het eerste kwartier de les las. Toch kon de thuisploeg het overwicht niet vasthouden. Na een goed uur voetbal kwamen de gasten meer in de wedstrijd en was een aansluitingstreffer logischer dan de 4-1. Aangezien die niet werd gemaakt en Heracles het wel goed vond, gebeurde er weinig meer in Almelo en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 3-1 (3-1)
9. Gehrt 0-1, 32. Tannane 1-1, 43. Bruns 2-1, 45. Tannane 3-1.

Scheidsrechter: Higler