Maandag 16 december 2019
Twentesport

Heracles wint van Vitesse in een boeiende subtopwedstrijd

Geplaatst op 16 maart 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO -In een heerlijke wedstrijd met kansen en treffers heeft Heracles vanavond thuis met 3-2 van Vitesse gewonnen. Voor rust scoorde Adrián Dalmau twee keer, maar twee maal kwam de ploeg uit Arnhem terug. Dat was na de thee niet het geval toen Dario van den Buijs scoorde en naar later bleek de winnende liet aantekenen. Heracles had wel het geluk dat Vitesse de mooise kansen om zeep hielp.

De druk van Vitesse nam wel toe, de bezoekers kregen veel kansen, hoewel ze de tweede helft met een man minder speelden na de tweede gele kaart voor Mark Clark, maar ze slaagden er niet in opnieuw langszij te komen, maar waren wel dichterbij, onder met een peer op de lat van Hilary Gong.

Heracles is door de overwinning nu op één punt gekomen van de Arnhemmers en doet volop mee om de plaatsen die recht geven op de nacompetitie voor Europees voetbal. Eigenlijk was Vitesse negentig minuten voetballend de baas in Almelo, maar de ploeg was slordig in de afwerking. Heracles tonde zich beduidend effectiever met de drie doelpunten.

Dalmau opende het bal al na vijf minuten een straffe voorzet van de ook dit keer gemaskerde Kristoffer Peterson welgemikt in de touwen te koppen. Binnen enkelr minuten bracht Navarone Foor de 1-1 op het scorebord na afgeslagen hoekschop. Nadien was Vitesse enige malen dicht bij een voorsprong, maar het was ondanks het Arnhemse overwicht wederom Heracles dat op voorsprong kwam toen een vrije schop op maat van Brandley Kuwas door de Spaanse spits tot een doelpunt werd verheven.

Vitesse bleef het betere spel spelen, maar kwam niet verder dan de lat boven Janis Blaswich of de Almelose keeper zelf. Een handsbal van Peterson in de zestien betekende een penalty voor de gasten en dat buitenkansje wist Vitesse via Matús Beru wel te benutten: 2-2.

Een dik kwartier in de tweede helft scooorde Dario van den Buijs kopt voorzet Wout Droste binnen: 3-2 en daarna moest Vitesse wéér op jacht naar de gelijkmaker, maar het lukte ondanks kansen niet voor de derde keer.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Jeroen says:

  Hele nuttige en noodzakelijke overwinning. Vitesse was in de 1e helft de betere ploeg, maar de rode kaart gaf uiteindelijk de doorslag. Wel terecht gegeven trouwens. Er moest zeker over deze wedstrijd door de trainers flink nagepraat worden. Want als Heracles onder druk wordt gezet (zoals vorige week uit bij Emmen) dan weten de spelers zich er niet onderuit te spelen. Dalmau is een klasse apart, hij komt op stoom. De man is een lastige speler om te bespelen en scherp voor de goal, als hij zo door gaat komt hij op zeker 20 goals en is hij na dit seizoen voor een hele mooie prijs vertrokken.

 2. Paul says:

  Heracles – Vitesse: eindstand 6-7
  Heracles won doordat Vitesse veel kansen mistte. Een goed voetballend ploegje dat Vitesse. Speelden een beetje het zelfde voetbal als Utrecht deed. Dat liep anders af. Verdedigend is Heracles enorm kwetsbaar. Een paar echte slagers voor volgend seizoen zou niet verkeerd zijn.Zelfs als Propper t.z.t. terug is blijft het aanmodderen in de verdediging.
  Volgende seizoen zal sowieso lastig worden vrees ik. Heracles zal een hoop goals moeten verkopen (Dalmou, Peterson en Kuwas).
  Eerst maar weer op dinsdag 2 en zaterdag 6 april naar het stadion in de hoop op 6 punten. Zo mooi zijn, dat dan weer wel.

 3. Henk says:

  Kreeg de indruk dat Heracles bang voetbalde. Veel balverlies, slechte en niet strak genoeg was de inspeelpass.
  De durf om te spelen was er niet. Vitesse ging heel slordig om met de geboden kansen die er kwamen door de zwakke opbouw en het slechte verdedigen dat Heracles deed. Vaak was het billenknijpen. Dat uiteindelijk de driepunter over de streep werd getrokken
  was leuk voor de toeschouwers maar kijkend naar het totale beeld, waarbij Vitesse het overgrote deel van de wedstrijd ook nog eens met 10 man speelde.

 4. Jeroen says:

  Heren kansen benutten is ook een kwaliteit. Vitesse had wel het beste van het spel, maar je schiet er niets mee op als je de geboden kansen niet benut. Met 10 tegen 11 heeft Heracles zo langzamerhand wel ervaring mee, maar nu staat ze eens aan de positieve kant en kunnen wij de wedstrijd

 5. Jeroen says:

  vervolg; in winst omzetten. We verliezen van PSV en Utrecht thuis met een man minder met dank aan de sukkel Jesper Drost.
Archief