Heracles wint van Vitesse in een boeiende subtopwedstrijd

Geplaatst op 16 maart 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO -In een heerlijke wedstrijd met kansen en treffers heeft Heracles vanavond thuis met 3-2 van Vitesse gewonnen. Voor rust scoorde Adrián Dalmau twee keer, maar twee maal kwam de ploeg uit Arnhem terug. Dat was na de thee niet het geval toen Dario van den Buijs scoorde en naar later bleek de winnende liet aantekenen. Heracles had wel het geluk dat Vitesse de mooise kansen om zeep hielp.

De druk van Vitesse nam wel toe, de bezoekers kregen veel kansen, hoewel ze de tweede helft met een man minder speelden na de tweede gele kaart voor Mark Clark, maar ze slaagden er niet in opnieuw langszij te komen, maar waren wel dichterbij, onder met een peer op de lat van Hilary Gong.

Heracles is door de overwinning nu op één punt gekomen van de Arnhemmers en doet volop mee om de plaatsen die recht geven op de nacompetitie voor Europees voetbal. Eigenlijk was Vitesse negentig minuten voetballend de baas in Almelo, maar de ploeg was slordig in de afwerking. Heracles tonde zich beduidend effectiever met de drie doelpunten.

Dalmau opende het bal al na vijf minuten een straffe voorzet van de ook dit keer gemaskerde Kristoffer Peterson welgemikt in de touwen te koppen. Binnen enkelr minuten bracht Navarone Foor de 1-1 op het scorebord na afgeslagen hoekschop. Nadien was Vitesse enige malen dicht bij een voorsprong, maar het was ondanks het Arnhemse overwicht wederom Heracles dat op voorsprong kwam toen een vrije schop op maat van Brandley Kuwas door de Spaanse spits tot een doelpunt werd verheven.

Vitesse bleef het betere spel spelen, maar kwam niet verder dan de lat boven Janis Blaswich of de Almelose keeper zelf. Een handsbal van Peterson in de zestien betekende een penalty voor de gasten en dat buitenkansje wist Vitesse via Matús Beru wel te benutten: 2-2.

Een dik kwartier in de tweede helft scooorde Dario van den Buijs kopt voorzet Wout Droste binnen: 3-2 en daarna moest Vitesse wéér op jacht naar de gelijkmaker, maar het lukte ondanks kansen niet voor de derde keer.