Zondag 15 december 2019
Twentesport

Heracles zet ADO Den Haag in Almelo eenvoudig opzij

Geplaatst op 30 november 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met overmacht won Heracles vanavond in Almelo van ADO dat met vier goals tegen en nul voor terug naar Den Haag werd gestuurd. Heracles klimt door de overwinning naar de in elk geval tot morgenmiddag vijfde plek.

Cyriel Dessers scoorde twee van de vier doelpunten en is topscorer van de eredivisie. De andere goals werden gemaakt door Mauro Junior en Alexander Merkel. De machine kwam op gang na een afwachtend begin toen ADO het spel maakte. Dat was na de eerste treffer van Dessers meteen gebeurd. Het was eigenlijk ook de mooiste, want de wijze waarop de spits zich ontdeed van houwdegen Tom Beugelsdiijk was fenomenaal.

De voor het eerst dit seizoen na een blessure weer in de basis spelende Mo Osman liet geregeld zien waarom hij een van de sterkhouders van Heracles is. Hij stond met interventie van Tim Breukers aan de basis van de 2-0, die uiteindelijk op naam kwam van Mauro Junior.

In de tweede helft trof Osman de voorbereidingen voor de heerlijke tweede van Dessers en de derde van Heracles. ADO werd ondertussen van de mat gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-0 door Alexander Merkel, na een combinatie met de alomtegenwoordige Dessers, die nu op elf goals staat, één meer dan Quincy Promes van Ajax en Donyell Malen van PSV.

archieffoto Cyriel Dessers

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief