Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Heracles zet Groninigen opzij in spectaculaire wedstrijd

Geplaatst op 21 oktober 2018 door   ·   Geen reacties


ALMELO – Na een snelle achterstand in een zinderende eerste helft herpakt Heracles zich vsanmiddag voor eigen publiek en won toch nog afgetekend met 4-1 van Groningen. De aanhang van de nummer vier van Nederland beleeft in Almelo bijzondere tijden.

De eerste pannenkoek was voor de kinderen, want na dik tien miuten bracht Mahi de Groningers aan de leiding. Met enig fortuin wist Adrián Dalmau even later de gelijkmaker op zijn naam te krijgen nadat doelman Sergio Padt een pegel van Alexander Merkel onvoldoende keerde. Tussen de bedrijven door werden twee toegekende strafschoppen op VAR-interventie niet genomen, aan beide kanten één

Zwratrijder
Kort na de rust scoorde Dalmau zijn tweede en ook deze keer zag de niet-klemvaste Padt er bepaald ongelukkig uit; hij gedroeg zich qua motoriek als een (betrapte) zwartrijder in de trein. Daarna brak een periode aan waarin Groningen, dat een seizoen meemaakt dat diametraal staat op dat van Heracles, alles op de aanval gooide en ook gevaar stichtte, al moet gezegd dat de echte overtuiging ontbrak, mede doordat de defensie van Heracles geen spoor van zwakte of twijfel kende.

Doelsaldo
De beslissing viel ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd toen Brandley Kuwas in een tegenstoot na Groningse druk een aanval over vijf schuiven met een treffer bekroonde. Het was diezelfe Kuwas die er voor de statistiek én voor het doelsaldo van en club en van hemzelf ook nog 4-1 van maakte.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief