Zaterdag 20 april 2024

Heracles zet thuis zonder enig probleem Emmen opzij

Geplaatst op 5 oktober 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Het enige wat op de overwinning van Heracles op Emmen valt af te dingen is dikker dan met 2-0 had moeten worden gewonnen. Gezien de wedstrijd had het verschil zeker vier moeten zijn, maar het bleef bij een goal van Cyriel Dessers en een eigen doelpun van Keziah Veendorp, hoewel die ook rust op het conto van Dessers kan worden gezet.

De teamprestatie met een wederom sterke Sylvester blondie van der Water gaf vanavond in Almelo de doorslag.

Van meet af aan zetten de Heraclieden druk op het doel van hun ex-goalie Dennis Telgenkamp uit Wierden, die destijds van Almelo naar Emmen vertrok en daar na het vertrek van Kjell Scherpen naar Ajaxweer een basisplaats heeft. Telgenkamp verrichtte vooral in de eerste helft een paar goede interventies.

Op het halve uur bekroonde Dessers een geweldige voorzet van Van der Water. Vlak voor de thee had Van der Water zijn uitstekende dag luister moeten bijzetten, maar dat lukte hem niet. Ook na rust onderscheidde Van der Water zich, maar hij trakteerde zichzelf niet met een doelpunt.

Het wachten bleef op de genadeklap. En die kwam toen verdediger Veendorp van Emmen voor de tweede treffer van de Almeloërs zorgde, want hij hield Dessers van het scoren van dat doelpunt af. Dessers had nog wel een derde Heracles-goal kunnen maken, maar liet dat na, wat gezien het matige spel van Emmen geen probleem was.